Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 25 September 2010 - Mini Pot van Olen

Deelnemers
-11
TaneThomasBenElias
-13
YaroErik

In de voormiddag bij de pupillen is het een ware overrompeling.
Gezien de kampen worden verdeeld over 4 matten in 2 gescheiden zalen wordt het voor de coach een huzaren stukje om overal op tijd te zijn. Onze 4 deelnemers waren mooi op tijd en zijn opvallend zenuwachtig.

Poule 2
Elias zijn poule wordt in laatste instantie van 2 naar 4 deelnemers aangepast. Dit betekent dat Elias 3 kampen moet doen. Elias zal al zijn kampen gelijkaardig doorlopen met een zekere brave ingesteldheid. Hiermee bedoel ik dat Elias nog dat tikkeltje agressiviteit moet vinden om in zijn kamp steken. Elias komt telkens uit evenwicht door de kumi kata van de tegenstander en raakt niet meer uit de houdgreep. Elias moet lang wachten op de laatste kamp maar neemt het zeer sportief op.

Poule 7
Tane start zeer sterk met een onmiddellijke aanval van o soto gari gevolgd door een houdgreep en ippon. De volgende kamp is tegen een kleine jonge van Aziatische origine en Tane laat zich verrassen door een goed geplaatste ashi barai met ippon tot gevolg. De laatste kamp kan Tane zich herpakken en winnen met een yuko.

Poule 13
Thomas start zeer enthousiast maar ervaart toch een ietsjes te braaf te zijn naar zijn tegenstanders. Thomas heeft nogal de neiging om huppelend aan te vallen en wordt hier dan ook 2 maal afgestraft door een overname met ippon tot gevolg. Thomas neemt het ook zeer sportief op en wil in de laatste kamp op aanwijzen van de coach zijn kumi kata laten gelden. Thomas komt op de grond in een houdgreep en kan zich niet meer bevrijden. Mooie ervaring.

Poule 26
Ben moet ook lang wachten op zijn kampen. Ben kennen we op de training als een actief aanvallend judoka. Ben kan in zijn kampen duidelijk het verschil ervaren met wedstrijdjudo. Ben start wel met telkens sterk kumi kata te voeren maar ziet hierdoor zijn eigen aanval blokkeren en komt telkens in een overname terecht met 2 x ippon en 1 x WA. Ben was enigszins ontgoocheld maar heeft toch een mooie ervaring neergezet.

Onze pupillen gingen allen aan het eind van de voormiddag met een mooie POT VAN OLEN naar huis en daarbij een wedstrijdervaring rijker die ze op training kunnen vervolmaken.

Eddy

Twee U13-deelnemers meldden zich aan : Erik en Yaro.

In de Kempen gaat het er altijd wat hartelijker aan toe tussen de geur van gebakken worsten, hamburgers en ajuin vind je wel ergens de weegkaartjes ... een Breugheliaanse chaos is hier nooit ver weg : vier tatami's over twee zalen waarbij de geluidsversterking omgekeerd evenredig is met de afstand tot waar je je bevindt... . En hier bestaat Murphy (en z'n wet) ook : slechts twee atleten, maar toch twee zalen aan m'n figuurlijke broek...

De pouleverdeling gebeurt even verwarrend maar met de beste bedoelingen, Yaro zal eerst kampen op mat 2 in zaal 1 (volgen wie volgen kan natuurlijk), geen enkele bekende.
Yaro begint tegen Toby uit Kemzeke, door een mooie ontwijking van een worp belanden beide judoka's op de grond : houdgreep voor Toby. Met alle krachten tracht Yaro eruit te geraken wat tot tweemaal toe bijna lukt, helaas is de timing onverbiddelijk : 25" = ippon. Dan maar over naar het volgende gevecht : Gregor uit Arnhem (jawel, Nederland)... ondanks de coaching stapt Yaro toch even mee in de kadans van Gregor en hopla : Seoi-Nage en ippon. Nu wacht Jorden van Judoteam Alen, afwachten en zeker niet meestappen is de boodschap tot het onvermijdelijke gebeurt : een mooie Harai-Goshi en plat op de rug (en zonder lucht...). Yaro eindigt vierde ...

Erik mag op tatami 4 in zaal 2, helemaal niet meer op het verwachte tijdstip... (het zijn ongeveer de laatste wedstrijden, iedereen druipt af).
De eerste wedstrijd is tegen Wannes van Lille (nee niet dat in Frankrijk...) : de eerste zinnige aanval is er één van Erik (linkse Koshi-Guruma of zoiets...) en wordt beloond met een yuko. Ook hier is de "meegaande" kant fataal, meestappen wordt in judo afgestraft, in dit geval met een waza-ari tegen (ook de definitieve score) De tweede wedstrijd is tegen Bruno uit Vosselaar (een bekende uit het verleden)... Deze wordt nog sneller beslist, een vlotte heupworp wordt gevolgd naar de grond, Erik kan er niet meer uit ontsnappen... ippon tegen.

Het herpakken na een drietal maanden rust laat zich voelen, volgende keer in Oud Turnhout gaat het allemaal veel beter gaan !
Proficiat aan alle judoka's voor hun inzet !
Hopelijk treden we in Oud Turnhout aan met meer deelnemers uit het Bujin-kamp (Bujin betekent niet voor niets krijger !).

Eddy en bART verslaggevers ter plekke...

Judo Club BUJIN Wilrijk