Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 17 Oktober 2010 - Oud-Turnhout pupillen en miniemen

Deelnemers
-13
YaroSandro

Bujin stuurt 2 krijgers naar Oud-Turnhout : Sandro en Yaro...

Sandro mag in poule 5 starten en wel tegen Jeroen van Judo Essink... Sandro weert zich sterk, doet de meeste acties maar wordt er niet voor beloond, zelfs een houdgreep moet afrekenen met een out of the blue matte... (de scheidsrechters zijn blijkbaar ook einde seizoen)... Tegen het einde van de wedstrijd aan (2 min) sukkelt Sandro nog met een Seoi Nage over de nederlander : ippon.
Bij de tweede wedstrijd tegen Mike van Oud-Turnhout komt Sandro op dreef, hij dreigt regelmatig en neemt vlot het initiatief. Dat legt hem geen windeieren, een vlotte overname door Sandro naar Kouchi Gari levert hem ippon.
In wedstrijd 3 tegen Simon van Zandhoven gaat de wedstrijd gelijk op met een lichte voorkeur (hoe kan het anders) voor Sandro ! en jawel, hij scoort een yuko, deze stand kan hij handhaven tot het einde wat hem in totaal een verdiende tweede plaats oplevert !

Yaro mag beginnen tegen Thomas van Arendonk. Niet alles verloopt naar wens en Yaro is nog niet wakker genoeg (je merkt het, het is zondag...)... Met enig ongeluk en een ongecontroleerde worp landen ze met yuko op de mat, Yaro belandt in een "houd"greep... Blijkbaar geraakt hij er (ondanks de pogingen en tegen alle verwachtingen) niet uit de duimschroeven of beter de kaakschroeven eisen hun tol : ippon tegen. Dan maar hoopvol naar de tweede wedstrijd tegen Giannini van Muilwijk-Dordrecht (NL) , hier is de inzet veel duidelijker en Yaro houdt de bovenhand. Na diverse pogingen lukt er toch een Hiza Guruma en levert dat een yuko op die tot op het einde alleen op het scorebord blijft.Met deze (verbeterde) wedstrijdmentaliteit belooft het een sterke afsluiter te worden tegen Ruben van JS Alen. Op zeker moment licht Yaro Ruben volledig van de mat waarop iederen zit te wachten op Utsuri-Goshi... helaas staat deze worp nog niet in z'n woordenboek.Het kost wel wat moeite om deze gecontroleerd naar de tatami te krijgen, maar daar speelt Yaro's sterke kant : grondwerk. Hij maakt de tegenstander in met een volledige houdgreep en dat brengt hem ook de verdiende ippon op. Yaro wordt zo dus eveneens tweede !

Beide judoka's hebben laten zien dat Bujin echt krijger betekend met de verdiende medailles tot gevolg ! Proficiat !

Patrick en bART

PS : deze keer zonder foto's vanwege fototoestel vergeten....

Judo Club BUJIN Wilrijk