Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 18 September 2010 - Pot van Olen beloften/junioren/senioren

Deelnemers
+20
ChristopherBartRobbieKenneth

Met 4 oud gediende, wel ja oud zeker niet maar wel met enige wedstrijdervaring.
De bezetting op het tornooi lijkt niet sterk in aantallen. Er zijn 66 deelnemers waarvan 44 verdeeld over de categorieŽn bij de heren.
Alle wedstrijden starten in poule van 3, 4 of 5 deelnemers waarvan de 2 besten verder strijden in een tabel met enkele herkansing.

Categorie -73kg 15 deelnemers

Bart moet 3 kampen en start telkens met een stevige kumi kata maar volgens mij zo geblokkeerd dat de eigen aanvallen blijven steken. Bart komt telkens snel uit evenwicht en in houdgreep tot ippon. In de laatste kamp wordt Bart geworpen met een heupworp en komt op de schouder terecht. Aanvankelijk lijkt er niks aan de hand maar Bart verbijt de pijn en wil geen onmiddellijke verzorging. Bart moet nog met de moto naar huis en heeft een moeizame herstelling.

Kenneth komt na 3 jaar terug op de tatami en dan nog in competitie. Snel wordt duidelijk dat de vechtlust nog in het beestje huist maar dat het fysiek zwaar wordt om de kampen van 5 minuten af te ronden. Kenneth moet telkens de wedstrijdtijd uitmaken en kan na hard labeur toch zijn wedstrijdje winnen met een WA voordeel. Een volgende kamp krijgt Kenneth han soke make om naar de broek te grijpen. Volgens de coach slechts de schijnaanval ingezet tocht niet uitgevoerd? In de derde kamp voert Kenneth steeds de aanval maar wordt telkens overgenomen met enkele yuko's voor de tegenstander. De tegenstander blijft passief en krijgt geen bestraffing en kan zo zijn voordeel verzilveren. Geen doorstroming naar de tabel.

Robbie start in een poule met 3. Robbie kan in de eerste kamp enkele aanvallen plaatsen maar komt vervolgens in houdgreep en net niet buiten de wedstrijdzone draaien. In de laatste kamp raakt Robbie niet door de kumi kata van de tegenstander en moet verdedigen. Robbie wordt geworpen en komt opnieuw in houdgreep tot ippon.

Categorie -81kg 16 deelnemers

Christopher heeft ook lange tijd geen judo gedaan en start in de zware poule met Belgisch talent Pieters Nick. Van alle deelnemers zal Christopher het langste weerwerk bieden tegen Nick maar wordt uiteindelijke half wedstrijd toch geworpen met de gevreesde morote seonage met ippon. De volgende kampen kan Christopher winnen met WA en Yuko door een sterke kumi kata en de aanvallen over te nemen van de tegenstander en door te stromen naar de tabel. Christopher moet tegen topsportstudent Van De Velde en raakt niet door de kumi kata waardoor zijn aanvallen worden overgenomen en telkens aantikken op het scorebord. Christopher moet de kamp wel 5 minuten rondmaken en moet rekenen op een doorstroming van zijn tegenstander naar de halve finale om nog een herkansing te krijgen. Normaal zou dit geen probleem zijn maar de wet van Murphy besliste anders want Van de Velde kreeg han soke make. Uitschakeling voor Christopher.

Eddy.

Judo Club BUJIN Wilrijk