Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 15 Januari 2011 - Jeugdbeker Provincie Antwerpen

Deelnemers
-15
YaroErik

Twee U15-deelnemers meldden zich aan : Erik en Yaro.

Om het met de woorden van Bob-de-bouwer te zeggen :
"Zullen we het maken ? Nou, en of !".
Het is namelijk het eerste U15 tornooi voor deze beide knapen … een proever van formaat als aanloop misschien naar het nakende Provinciale Kampioenschap op 6 februari a.s….

Er zal op twee tatami's (wat de normale tijdsspanne wat zal rekken…) en voor de volle 3 minuten worden gekampt (met zelfs de mogelijkheid tot Golden Score van 2 extra minuten…). Bij wijze van Nieuwjaarsbonus wordt besloten om in poules te werken (dan ben je niet nodeloos na één kamp aangewezen op de terugrit…) zodat iedereen meerdere wedstrijden kan vechten. Zowel Erik als Yaro komen uit in een poule van 3 (dus ieder twee kampen).

Erik mag de spits afbijten in de -34kg…
De eerste wedstrijd moet het stof er nog af en Erik moet tegen de snelvoetige Achjad van Merksem. Hij zal het geweten hebben : ippon tegen… dan maar hopen op succes in de tweede wedstrijd. Erik komt vlot in de wedstrijd, maar krijgt toch een shido tegen voor ontwijken van de aanval… Dan maar zelf in de actie gaan, een halve Tai Otoshi levert een yuko op en ze belanden op de grond… blijkbaar is dat de heimat van Bujin, want Erik knijpt zijn tegenstander (o ja : Yelle uit Brecht) vast tegen zich aan : ippon ! Nu is Erik tweede in de poule en schuift naar de wedstrijd tegen de eerste van de andere poule : winst is finale, verlies derde plaats… hij moet tegen Roeland Ven van Antwerp United… Beide raken én de tatami én elkaars hoofden dat ze met de tranen in de ogen staan, er is echter nog geen score… het duurt de volle 2min 56 dat Roeland op de uitgestoken arm van Erik een Seoi Nage indraait en met succes : ippon tegen voor onze krijger.

Voor Yaro is de loting positief : Thomas Lissens uit Brecht, een gekende tegenstander en Eskill van Croonenborch uit Arendonk (zo te zien ook eerstejaars). Niet aanvallen wordt snel bestraft en beide lopen tegen een shido. Thomas en Yaro gaan naar de grond (het territorium van Yaro) door een beweging (zonder score) van de Brechtenaar. Even duw- en trekwerk en ja hoor, Thomas klemvast in de houdgreep : ippon. In de tweede wedstrijd tegen Eskill probeert Yaro nog eens z'n Hiza Guruma/Sasae (want ik denk niet dat hij echt het verschil beet heeft…) dat levert een yuko op (volgens mij en de omstaanders eigenlijk meer). Niet getreurd, ook Eskill komt in de houdgreep van Yaro en ziet ongeveer het licht uit gaan … ippon 2 is binnen. Yaro is eerste van zijn poule en mag dan tegen de tweede van de andere, en wie dacht je dat het was ? Jawel Marspetuni uit Brasschaat (zij kennen elkaar door en door, naast de tatami vrienden, maar erop waardige tegenstanders). Ik had Yaro gewaarschuwd voor z'n gestrekte armen en de Seoi Nage van Marsa… tevergeefs : waza-ari achter… Toch corrigeerd Yaro en tracht zijn "tokui waza" ook hier, maar zonder succes… dan sukkelen beide op de grond en Marspetuni reageert het snelst, alleen kan hij het maar 12 sec volhouden want Yaro geraakt er al bruggend uit en omklemt het been : toketa. Tegen 2min30 draait Marsa nog een halve Uchi Matta in die ook dezelfde score oplevert en Yaro naar de wedstrijd voor de derde plaats doorverwijst. Daar moet hij tegen Guilaume (aan de assertiviteit en vechtattitude te zien een 2de jaars !). Yaro buigt veel te veel naar voor en ontwijkt de wedstrijd waarvoor bestraffing… Uiteindelijk kan Guilaume scoren met een mooie Yoko Otoshi (oei, hier mogen blijkbaar offerworpen …?!). Yaro wordt vijfde ! Proficiat.

Mooie inzet en start van het seizoen voor beide judoka's van Bujin !

bART, verslaggever ter plaatse.

Judo Club BUJIN Wilrijk