Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 16 Januari 2011 - Jeugdbeker Provincie Antwerpen

Deelnemers
-11
BenYorick
-13
ThomasErkhem

Openingstornooi Oud-Turnhout

Zoals steeds start het nieuwe judoseizoen met het openingstornooi in Oud-Turnhout.
Dus ook deze zondag ( 16/01/2011 ) een verplaatsing naar hartje kempen. Tot grote verbazing zagen we maar twee wedstrijdmatten liggen in de sporthal. Dit kan twee dingen betekenen : ofwel zal dat een lange dag worden ofwel zijn er heel weinig judoka's. Het bleek duidelijk bij het uithangen van de poulles dat er zeer weinig deelnemers zijn komen opdagen.

Volgens mij heb ik dit nog nooit meegemaakt, maar zowel bij de U11 als bij de U13 zijn er twee deelnemers van Bujin en bij de U11 zit er eentje in poule 5 en de andere in poule 17 en ook later in de namiddag bij de U13 zit er eentje in poule 5 en ook de andere in 17.

U11 : deelnemers Yorick en Ben ( Tane verontschuldigd door ziekte )

Ben mag starten en komt pas echt goed op dreef in zijn tweede wedstrijd. In de eerste kamp ging hij te snel onderuit ondanks dat hij wedstrijdervaring bezit. In de 3e kamp zien we een geconcentreerde Ben en met een mooie beweging wint hij zijn laatste kamp. Ben eindigt op de derde plaats ( 2x verloren 1x winst )

Yorick zet zijn overwinningreeks verder na de Joepie ontmoeting en wint zijn eerste kamp met ippon.
Nog in de overwinningsroes van de 1e kamp is de concentratie zoek bij de aanvang van de 2e wedstrijd met het gevolg dat hij vrij snel een ippon moet incaseren. De derde kamp is dan weer in het voordeel van Yorick. Met 2 gewonnen kampen en 1 verloren kamp eindigt hij op een 2de plaats.

U13 : deelnemers Thomas en Erkhem

Eerste wedstrijd voor Thomas bij de U13. Andere ongekende tegenstrevers en wijziging van de startpositie ligt aan de basis dat het toch echt wennen is voor Thomas. Het Kumi-Kata aanvangsgevecht is een beetje ongekende materie voor Thomas en hij ervaart in de twee kampen dat dit belangrijk is. De 1e en 2e kamp wordt hierdoor verloren. Maar oefening baart kunst. In de derde kamp gaat dit beter, hij komt wel yuko achter maar op het einde kan Thomas ook Yuko scoren. De overwinning gaat echter naar zijn tegenstander, wel een zeer degelijk partij van Thomas .
Thomas eindigt op de 4e plaat ( 3x verloren )

Voor Erkhem zijn eerste deelname aan een wedstrijd. Hij zit in een poule van 3 waarvan zijn tegenstrevers zeker 20 tot 30cm groter zijn. Heel wat weerwerk in de eerste kamp maar deze kan hij niet winnen. Dit lukt wel in de tweede kamp. Een verdiende yuko volstaat voor de overwinning. Erkhem eindigt op de 2e plaats. ( 1x gewonnen, 1x verloren )

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk