Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 23 Januari 2011 - Int Antwerp Open

Deelnemers
-20
Bilegsaikhan
+20
Christopher

De Lotto Arena in Antwerpen hoef ik jullie niet voor te stellen, iedereen zal hier al wel eens een concert hebben bijgewoond. Echter het afgelopen weekend heeft er een internationaal judotornooi plaats gehad, namelijk de Antwerp Open. Dat de Nederlanders massaal naar Antwerpen kwamen voor een bezoek te brengen aan de vogeltjesmarkt is al een tijdje geleden. Deze keer waren de Nederlanders massaal afgezakt naar de Lotto Arena.

Enkel één deelnemer van Bujin bij de U20.
Borchuluur kan zijn eerste twee kampen winnen, tegen een Nederlander en een Luxemburger . Tegen de plaatselijke vedette Kevin Gijs is hij niet opgewassen en verliest met waza-ari. De wedstrijd voor de derde plaats is tegen een Deen. Borchuluur komt op voorsprong met waza-ari maar in de laatste halve minuut is de Deen hem te slim af en scoort buiten de mat, waar wel ingezet op de wedstrijdmat een mooie Ippon met een Uchi-Matta beweging. Borchuluur wordt vijfde

Christopher is nog niet in de Lotto Arena geweest en vindt dit een geschikt moment om nog eens zijn judogi boven te halen. Van geluk gesproken, hij komt meteen in beeld op ATV vermits hij als partner bij de opwarming Dirk Van Tichelt heeft. Iedereen kijken dus !

Dan naar de wedstrijden. Eerste kamp is tegen een Fransman ( selectie Orleans ). Cristopher biedt weerstand maar de conditie laat het afweten. Hij kan zich knap uit een houdgreep bevrijden na net 23 seconde maar komt wel waza-ari achter. Nu is ook de zuurstof zoek en de Fransman profiteert hiervan en scoort een tweede waza-ari. Hij stoot ook door naar de finale en dus herkansing voor Christopher. Tweede kamp is tegen een judoka uit Brecht. Christopher scoort na 30 seconde en is ervan overtuigd en ik ook dat het Ippon is, hij acht het zelf niet nodig om zijn partner op de grond in houdgreep te nemen. De scheidrechter echter geeft waza-ari. De aanvallen komen nu vanuit het andere kamp en Christopher krijgt het moeilijk. Een laatste poging brengt soelaas, een levert eindelijk de verlossende 2e waza-ari. De volgende kamp is tegen een …. hoe kan het anders een Nederlander. Onbegrijpelijk maar na enkele seconde in de wedstrijd bij de eerste aanval van de tegenstander scoort deze met basic-worp O-Soto-Gari. Meteen ook Ippon en het einde van de wedstrijd. Chritopher eindigt op de 7de plaats.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk