Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 19 Februari 2011 - Ontmoeting Herenthout

Deelnemers
-11
TaneYorickBenKonstantin
-13
ThomasErkhemJethro

Aan de inschrijvingen bij Bujin zal het niet liggen : vier in de voormiddag (U11) en drie in de namiddag (U13) !

Vier judoka's in evenveel poules : Yorick, Tane, Konstantin en Ben.
Er wordt gewerkt op drie wedstrijden wat doet hopen dat het vlotjes gaat, iets te vlot zelfs want Konstantin en Yorick moeten bijna steeds gelijktijdig kampen (wat het coachen aardig bemoeilijkt).

Tane vliegt er (misschien iets te) ontstuimig in (tegen Jonas van Mortsel, een geduchte kandidaat) en sukkelt op de grond… hij blijft bij de pinken en neemt ne waza alle controle : een stevige "houd"greep levert ippon!
De tweede wedstrijd is tegen Daan van Merksem : met een draaibeweging en een Soto Otoshi scoort Tane waza-ari ! Da's niet genoeg denkt Tane en draait linkse Koshi Guruma in : ippon !
In de derde wedstrijd gaat het er iets pijnlijker aan toe (ja judo is niet voor porseleinen … en Tane sukkelt nog met de onderrug na een "crash-Ushiro Goshi" op de training… Hij komt goed in de strijd en yuko voor met een linkse O Soto Gari, zelfs op de grond gaat het hem goed af, maar zonder score…
Maar dan loopt hij tegen de gevreesde Seoi Nage van Rick (uit Neerpelt) éénmaal waza-ari tegen… wat later een tweede (fatale) aanval met hetzelfde en Tane blijft verkrampt op de tatami achter : problemen met de "onder"rug… deze wedstrijd (en de training van vorige donderdag) zal hem nog even nablijven … hopelijk zien we hem maandag al terug op de tatami…

Yorick mag op tatami 1 de klappen uitdelen. Een mooie linkse Tai Otoshi levert waza-ari op tegen Maarten (Boechout), maar zoals aangeleerd volgt hij mooi naar ne waza en houd de tegenstrever tot ippon in z'n greep.
De tweede wedstrijd wordt terecht op beslissing door Yorick gewonnen.
Bujin draagt ne waza hoog in het vaandel en dat merk je aan de strijdvaardigheid op de grond bij Yorick, niets wordt aan het toeval overgelaten, alle "grijpbare uiteinden" worden gebruikt : een goede houdgreep levert ook nu weer ippon op !

Konstantin doet zijn intreden in het wedstrijdwereldje, maar het zal niet ongezien voorbijgaan…
In de eerste wedstrijd laat hij zich iets te gemakkelijk gaan en wordt waza-ari geworpen, maar Konstantin blijft bij de pinken en controleert zelf op de grond : ippon ! Winst in de eerste wedstrijd ! Tegen Lander uit Kasterlee put hij uit de Georgische Khubuluri-ervaring (dé tegenstander van Robert Van de Walle…) en kumi kata over de schouder en O Soto Gari levert hem ippon ! In de laatste wedstrijd tegen Jasper van Eindhout is dezelfde gedreven kumi kata en Harai Goshi tot tweemaal toe goed voor waza-ari (dus een totaalscore van ippon) !

Ben mag de voormiddag afsluiten in zijn poule (19). Met een linkse Tai Otoshi vloert hij Senne (Geel) voor yuko en volgt voorbeeldig met houdgreep : ippon.
Louis (Reet) wordt stevig gecounterd met een Te Waza techniek van Ben, goed voor waza-ari.
Deze wordt vlekkeloos gevolgd door een klemvast houdgreep : ippon. In de derde wedstrijd tegenJordy (Brecht) is het meer een kwestie van naar de grond "sukkelen" dan van techniek, maar ook hier volhardt Ben in de ne waza overmacht, controle op de grond tot de gong : ippon.

Drie eerste plaatsen en een tweede (met gratis blessure) ! We zijn goe bezig !

In de namiddag treden Erkhem, Thomas en Jethro aan. Deze laatste probeert de draad weer op te nemen na de "crash" op ITA4kids in november…

Thomas zit in een poule, maar tot overmaat van ramp zitten Jethro en Erkhem in dezelfde poule (lees gewichtsklasse)… wat natuurlijk niet zo leuk is als lid van Bujin…
In de eerste wedstrijd laat Thomas zich verrassen dor Willem (uit Brecht) en belandt met waza ari tegen het canvas. Tegen Arno (Eindhout) is blijkbaar iemand opgewassen… iets te veel meelopen en floeps : ippon. Dan maar alle hoop op de derde (en laatste) wedstrijd tegen Joppe (Kasterlee). Daar volgen de acties gelijklopend, geen echte score, maar een duidelijk actievere Thomas. Enkel bij de afwerking schort het wat, want hij komt niet tot score. Dat de scheidsrechter onze mening is toegedaan (Thomas heeft het werk gedaan op de tatami) blijkt uit zijn beslissing : Thomas wint deze wedstrijd en wordt vierde.

Jethro mag de spits afbijten in poule 21. Met nog wat knikkende knieën van de laatste confrontatie met de "hardheid van het tatamibestaan" komt hij toch zachtjesaan in de wedstrijd… een goed begrepen coachsignaal wordt omgezet in score : waza ari met een schitterende O Soto Gari (jaja, velen vergeten deze effectieve worp…), omdat waza ari niet genoeg is naar Jethro's wens dwingt hij nog eens hetzelfde af met een even soepel ingedraaide buitenwaartse maaiworp : ippon !
Erkhem mag de wedstrijd nadien, hij tast voorzichtig af - eigenlijk net iets te voorzichtig - en scoort zelf yuko met een indrukwekkende (maar te weinig gecontroleerde) Seoi Nage. Verder in de kamp rollen beide judoka's zonder score op de tatami en sukkelt Erkhem onderaan… houdgreep en ippon tegen.
Voor z'n tweede wedstrijd is Jethro helemaal klaar, of toch niet … een tegenstander met lange benen en linkse kumi kata gaat voor een Harai Goshi … mooie worp en waza-ari tegen. Judo eindigt niet tachi waza, nee we werken verder op de grond en Jethro eindigt in houdgreep…
In de volgende wedstrijd voor Erkhem is hij duidelijk de betere en laat er ook geen gras over groeien : een lage (zeg maar drop-) Seoi Nage en ippon.

En nu de derby waar we voor vreesden. Deze wedstrijd zal de tweede en derde plaats bepalen in de poule… De enige coach-afspraak was : beide Judo laten zien ! en dat doen ze… Jethro draait in maar wordt gecounterd door Erkhem met een (yuko gequoteerde) Tani Otoshi… het grondwerk dat daarop volgt is niet van lange duur en levert geen score op. Erkhem draait z'n gevreesde Seoi Nage in en ja hoor : ippon. Twee tevreden judoka's met respektievelijk een tweede en derde plaats kunnen nu blij naar huis om nog "buiten te gaan spelen" ! (frisse lucht is hier wel aan de orde na 7 uur sporthal "De Bergen").

Vandaag bij de U13 : één tweede, derde en vierde plaats ! Hier is duidelijk gewerkt !

Op nu naar Herentals : Beker der Kempen einde maart !

bART ter plaatse…

Judo Club BUJIN Wilrijk