Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 26 Maart 2011 - Bekers der Kempen

Deelnemers
-15
Yaro
-20
Bilegsaikhan
+20
Bart

Knappe resultaten in Herentals

Een weekendje Kempen is meestal een slogan uit een vakantiebrochure echter voor judoliefhebbers betekent dit " De Beker der Kempen ".
Zaterdag is het een familiedag met Bart en Yaro Claes in de hoofdrol. Bileg is de derde krijger van het Bujinleger.
Yaro zie ik niet kampen ( mijn klok staat nog op winteruur ) maar ik krijg een uitgebreid verslag van Bart. Yaro heeft niet slecht gevochten en zich herpakt na een teleurstellend tornooi in Izegem. Yaro eindigt op de 5e plaats na 3 wedstrijden ( 1x verlies, 1x winst en 1x verlies )
We zijn benieuwd naar de prestatie van zijn papa. Deze kampt in de reeks -66kg met de meeste deelnemers. Bart is voor de eerste kamp vrijgeloot. Dus even aftellen naar de eerste kamp. Hij neemt het op tegen een bleu-ke van Eindhout. Bart moet voor kracht niet onderdoen maar zijn tegenstrever is actiever en sneller en komt op voorsprong. Bij de 2de aanval plaatst Bart een overnametechniek maar komt wel zelf eerst met de volle rug op de grond en de scheidsrechter oordeelt dat het punt voor de tegenstrever is.
Bart gelooft niet in een herkansing en met zijn fototoestel in de aanslag volgen wij de wedstrijden van Bileg die in een poule zit met drie deelnemers. Tweemaal kampen tegen judoka's uit Duffel levert twee Ippons op. Voor Bileg is dit zijn eerste plaats op een tornooi. Plots horen we de naam afroepen van Bart die toch een herkansing krijgt. Een beetje uit concentratie komt hij op de mat tegen Kevin Jacobs van Merksem. Lang heeft deze kamp niet geduurd, Kevin wint na 30 seconde met Ippon.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk