Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 07 Mei 2011 - Herdenkingstornooi Jonas Engels

Deelnemers
-11
TaneYorickBenKonstantin
-13
ThomasLanderErkhem

In een tropische Sporthal ( 25°) ontvangen we 4 judoka's U11 en 3 judoka's U13 van J.C.Bujin. Er zijn weinig judoka's te bemerken en slechts twee wedstrijdmatten.

U11
Yorick ( poulle 4 ) kampt op mat 1 en Tane ( poulle 5 ) kampt op mat 2. Natuurlijk bijna steeds op hetzelfde tijdstip. Tane en ook Yorick winnen hun eerste kamp, goed voor het vertrouwen. Tane is goed op dreef want hij wint vervolgens zijn twee volgende wedstrijden met Ippon. Een knappe eerste plaats. Yorick laat een steekje vallen in de tweede wedstrijd ( verlies met houdgreep ) en ook in de derde wedstrijd is het vechten tot de laatste seconde. Yorick krijgt echter het voordeel na beslissing van de scheidsrechter. Er zijn twee eerste plaatsen ( gelijk aantal gewonnen wedstrijden en punten ) maar Yokick eindigt op de tweede plaats omdat hij 200 gr meer weegt.
Een gelijk script als het voorgaande Ben kampt op mat 2 en Konstantin vecht op mat 1. Konstantin wint zijn drie kampen en eindigt ook op de eerste plaats. Ben verliest één kamp en wint er twee, zo eindigt hij op de tweede plaats. Met deze resultaten eindigt J.C.Bujin op de tweede plaats in het ploegeneindklassement U11 achter J.C. Schoten die 10 judogi's in ontvangst mochten nemen als hoofdprijs.

U13
Drie deelnemers Thomas, Lander en Erkem.
Lander zit in een poulle van drie. Voor hem is het de eerste maal dat hij deelneemt aan een judo-tornooi . Hij verliest tweemaal door gebrek aan wedstrijdervaring. Een derde plaats klinkt positiever als een laatste plaats.
Thomas scoort een Ippon net voordat de klok van het scorebord start wel nadat de scheidrechter Hajimé had gezegd. Dus zijn eerste wedstrijd zit erop met winst. Goed begonnen is half gewonnen maar deze spreuk is niet van toepassing want Thomas verliest zijn twee volgende kampen en eindigt op de derde plaats.
Na lang wachten is het de beurt aan Erkem. Twee gewonnen wedstrijden met zeer degelijk uitgevoerde technieken en één verloren kamp. Erkem eindigt op de tweede plaats.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk