Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 24 September 2011 - Mini Pot van Olen

Deelnemers
-11
YorickBen
-13
ThomasKyraErkhem

In de voormiddag (U11) worden twee dappere krijgers verwacht : Yorick en Ben om met een Pot van Olen huiswaarts te keren.

Yorick zit in poule 7 en Ben in poule 22

Yorick mag als eerste starten en werpt zijn tegenstrever wet waza-ari maar verlengt de worp met een perfecte houdgreep. We zien dat de twee andere tegenstrevers van een ander kaliber zijn. Ondanks de waarschuwingen laat Yorick zich in de 2de kamp vangen. Na enkele seconde een flitsbeweging van de tegenstrever ( Ippon-Seoi-Nage ) en Yorick op zijn rug. In de derde kamp is Yorick op zijn hoede. Het wordt een sterke partij voor beide judoka's maar Yorick scoort twee Yuko's tegen één. Een verdiende tweede plaats.

Na lang wachten, ja zelfs alle U13 deelnemers zijn reeds aangekomen, is het eindelijk aan Ben. In de twee eerste wedstrijden heeft Ben faalangst en weet eigenlijk niet welke worp hij wil uitvoeren. Steeds twijfels en ongecontroleerde judo. We zijn even strenger in onze coach-uitspraken en dat helpt want in de derde wedstrijd zien we wat Ben waard is. Veel aanvallende judo die punten opleveren. Hij wint deze kamp en eindigt op een derde plaats.

Voor de namiddag (U13) staan er drie op het programma : Kyra, Thomas en Erkhem.

Het is aan Kyra om de moed in beide handen te pakken en de spits af te bijten, de eerste maal op een wedstrijdtatami !
Voor de eerste wedstrijd moet ze echt op haar tanden bijten, het is een taaie (ervaren) tegenstandster. Na iets te gemakkelijk mee te lopen wordt ze geworpen met ippon. De tweede wedstrijd is van een compleet andere stijl, Kyra countert een O Soto Gari met een Te waza techniek, goed voor een (eerste) yuko. Na een kleine minuut neemt ze weer de O Soto Gari (van de langbenige Sofie) over met een mooie tai sabaki O Soto Gari : waza-ari maar niet gedaan ! Volgend op de grond verlengt ze haar worp met een sluitende houdgreep en maakt de 15" rond : ippon !
De laatste kamp gaat aanvankelijk gelijk op, maar de onervarenheid zorgt dat ze meeloopt en geworpen wordt met ippon. Kyra een verdiende derde plaats !

Thomas vliegt er (ondanks de ervaring) iets te onbezonnen in : tijdens zijn Tani Otoshi steekt de tegenstrever zijn been ertussen wat voor de scheidsrechter lijkt op een overname O Uchi Gari… 2 maal waza-ari tegen.
Bij beide volgende kampen kan Thomas niet echt de overhand nemen. Een geduchte Nederlander uit Arnhem is iedereen te machtig : een gemiddelde wedstrijdduur van 10". De derde wedstrijd lukt ook niet echt : een mooie De Ashi Barai (een veegtechniek van het zuiverste ras) zorgt voor een ippon tegen. Verdict : Thomas een vierde plaats.

Dan moet Erkhem aanrukken… voor de eerste wedstrijd met net iets te veel overgave en dat wordt hem fataal, verslagen met eigen wapens : O Uchi Gari… In de tweede wedstrijd herpakt Erkhem zich en toont hoe het écht moet. Tot tweemaal toe een poging tot Uchi Mata… en zoals vele dingen bestaat ook dit uit drie : de definitieve diepe Uchi Mata met ippon voor Erkhem. Hij heeft nog meer in zijn mouw zitten, dat zien we in de laatste kamp… een tegenstrever van een kop groter wordt eerst getrakteerd op een Uchi Mata en hierop wordt flink tegengezet : het moment om over te gaan tot een Ko Uchi Gari met ippon tot gevolg. Een ruimschoots verdiende 2de plaats !

Hopelijk zien we jullie (en nog enkele anderen) terug in Oud-Turnhout en op ons eigen Ippon4Kids tornooi in Merksem.

Patrick en bART verslaggevers ter plekke...

Judo Club BUJIN Wilrijk