Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 09 Oktober 2011 - Provinciaal Kampioenschap junioren/senioren

Deelnemers
-20
Bilegsaikhan
+20
ChristopherKenneth

Een totale bezetting van ongeveer 80 deelnemers. Bij de heren een mooi deelnemersveld met veelal vaste waarden of oudgedienden.

Bij de dames een magere bezetting van 12 dames. Een spijtige zaak voor zij die toch kwamen om een wedstrijd te kampen.

Bileg (-60kg)

Bilgeg zit in een poule met 5 deelnemers wat wil zeggen vier keer kampen.
Niet slecht want op het Provinciaal Kampioenschap kan je punten verzamelen op je Shiai-kaart met het oog op examen 1e Dan. Eerste kamp wordt gewonnen met een Uchi-Mata beweging en levert een Ippon op en ook een punt op de groene kaart. Tweede wedstrijd duurt amper 20 seconden Bileg veegt figuurlijk en letterlijk zijn tegenstreven tegen de mat. De derde wedstrijd lijkt op " spielerei " , Bileg probeert enkele andere technieken , dit is mooi voor de supporters maar het levert geen score op. Na wat meer gerichte aanwijzigen scoort hij zijn derde Ippon. Ook in de laatste wedstrijd domineert hij de kamp en maakt hij deze af met Ippon. ( N.B. ook van deze tegenstander vorig jaar gewonnen maar met yuko verschil, dus er is duidelijke progressie ) Bileg wordt Provinciaal Kampioen en wordt extra beloond met 4 punten op de Shiai-kaart.

Gewichtsklasse -81kg met 11 deelnemers

Christopher net op het maximum gewicht en een eerste wedstrijd uitgeloot.
Christopher start geconcentreerd in de eerste kamp tegen Cuypers Steven (Merksem) en komt snel op voorsprong met een yuko en WA. Halfweg lijkt Christopher echter een dipje te ondergaan en vast te lopen op de moeilijke kumi kata van Steven die diep in de nek neemt voor zijn uchi mata en hierdoor kan tegenscoren met 2 x yuko op rij.
Christopher lijkt op het einde van de kamp ook fysiek veel krachten te hebben verbrand maar kan toch de voorsprong behouden en doorgaan naar de ¼ finale.
De volgende kamp, ½ finale, is tegen Detollenaere Maarten (Reet). Een geduchte tegenstander met verrassende aanvallen en goede fysiek. Christopher start weerom sterk aanvallend en komt snel op voorsprong. Op het einde van de kamp kan Christopher afmaken met ippon door een mooie overname. Christopher kon in de kamp de fysiek mooi doseren.
De finale zal tegen zijn topsportvriend Bart Vanrentrerghem zijn. Beiden startten dan ook sportief door handjeklap. Na 1 minuut kreeg de wedstrijd echter een speciale wending. De kamp werd stilgelegd door de hoekrechter nadat Bart een WA kreeg voor een lage kata guruma. Beide kampers wisten onmiddellijk wat er mis was. Bart greep eerst naar het been en werd bestraft met hansuke-make.
Christopher op het hoogste schavotje.

Gewichtsklasse -73 kg met 11 deelnemers

Kenneth had bij de weging nog een reserve van +/- 1,5kg. Kenneth had slechts één keer bij of met zijn liefje judo geoefend. We vermoedden dan ook dat Kenneth zal moeten putten uit zijn ervaring en de wedstrijd fysiek zal moeten indelen.
Kenneth is de eerste kamp ook uitgeloot. In de 1/8 finale start Kenneth tegen Hannes van Asahi Wilrijk. Beiden hebben dezelfde gestalte, alleen is Hannes nog zeer actief in het wedstrijdgebeuren.
Hannes kan 2 x scoren met een overname op Kenneth zijn aanval en krijgt hierdoor de overwinning met 2 x WA. De beoordeling van de scheids konden we echter niet volledig volgen gezien ons inziens Kenneth de counter onderbrak zodat de vloeiende beweging voor WA er niet in zat. Kenneth was na de kamp dan ook sterk ontgoocheld en moest effe zijn ongenoegen naast de tatami ventileren.
Kenneth krijgt herkansing en ziet zijn kans schoon om revanche te nemen.
Kenneth start tegen Van Dam Benjamin (REET). We zagen de tegenstander sterk presteren in zijn eerste kamp maar de kumi kata ligt Kenneth wel. Kenneth probeert zijn veegbewegingen en linkse aanvallen, met succes en ippon tot gevolg.
In de volgende kamp is Kenneth goed op dreef gekomen en lijkt zijn kracht en fysiek goed te combineren in zijn aanvallen. Verschueren Kevin (Duffel) wordt mooi gecounterd met een linkse o soto gari en ippon op het bord
De kamp om de derde plaats zal tegen Zelem (Oud Turnhout) zijn. Een jeugdige kerel met een grote vechtlust en verrassende technieken. Kenneth neemt echter het voortouw en kan met een sterke kumi kata de tegenstander domineren en de aanvallen counteren. Kenneth neemt meer en meer het initiatief en kan vervolgens mooi uitmaken met sasae komi achi.
Een verdiende bronzen medaille.

Alle supporters op pad voor het Vlaamse kampioenschap te Herentals binnnen 14 dagen.

Eddy

Judo Club BUJIN Wilrijk