Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 15 Oktober 2011 - Oud-Turnhout -15 -17 -20/+20

Deelnemers
-15
Yaro
-20
Bilegsaikhan
+20
ChristopherBart

In de voormiddag was enkel Yaro van de partij in de U15, hij kwam uit in de -46kg klasse, de grootste reeks van de voormiddag... Eerste wedstrijd vrijgeloot, dan doorschuiven en kamp tegen een Nederlander. Beide "sukkelen" op de grond en Yaro geraakt verstrengeld in een Sankaku Gatame, na enkele vruchteloze pogingen (toch goed om nog anderhalve meter op te schuiven naar de rand) moet hij zich gewonnen geven. De tweede wedstrijd is hij iets te meegaand en 2 maal toe waza ari tegen. Volgende keer beter !

bART

-60kg poule met 4 deelnemers

Bileg met vermoeidheid in de benen van de extra trainingen van donderdag en vrijdag wint zijn drie kampen met Ippon. Het resultaat primeert en de manier waarop is ditmaal niet met spectakel judo. Waarschijnlijk staat zijn hoofd reeds naar de Vlaamse Kampioenschappen volgende week in Herentals. Bileg eindigt wel op de eerste plaats en met twee gouden medailles kan Buijn terecht fier huiswaarts keren.

-73kg met 12 deelnemers

Bart moest tegen een “lange lummel” die veel kracht had. Bart moest zeker de eerste kamp winnen om een herkansing te krijgen. Ondanks een bestraffing kon Bart voorkomen met yuko. Bart kon de voorsprong niet behouden en moest het onderspit delven en dus geen herkansing.

-81 kg met 8 deelnemers

Het verhaal is eigenlijk heel kort. De eerste 2 kampen werden binnen de minuut uitgemaakt door Christopher met ippon.
In de finale werd het een thriller tegen Cuypers Steven van JC Merksem. Steven heeft een geduchte kumi kata door telkens rechts met zijn lange arm op de rug vast te nemen om zijn aanvallen op te bouwen naar uchi mata. Christopher neemt aanvankelijk het voortouw door onmiddellijk voor de aanval te kiezen maar beseft snel dat het veel krachten en fysiek zal kosten om te wedstrijd uit te maken. Christopher gaat over naar de verdediging en wil Steven op de counter pakken. Christopher kan niet volledig afblokken en moet verschillende yuko’s incasseren waarvan we zeker 2 dubieus vonden omdat Christopher op de buik draaide. Christopher moest weerwerk bieden en kwam met een flitsaanval door beide armen rond het lichaam te grijpen en ko soto gake uit te voeren. De hoofdscheidsrechter gaf ippon maar de hoekrechters wilden WA.
Uiteindelijk kon Christopher het voordeel behouden tot einde kamp en behaalde 1e plaats.

Judo Club BUJIN Wilrijk