Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 12 Februari 2011 - Regionaal Kampioenschap Herentals

Deelnemers
-20
Bilegsaikhan

Regionaal Kampioenschap 2011 Jeugd

Bilegsaikhan, of korter Bileg genaamd voor de vrienden, behaalde een tweede plaats op het Provinciaal Kampioenschap in Schoten ( verlies in de finale tegen Kevin Gijs van Antwerp United ) en kon dus aantreden in Herentals op het Regionaal Kampioenschap.

Christopher was aanwezig, een ritje met zijn nieuwe BMW van Aartselaar naar Herentals was een kleine moeite om Bileg te steunen en te coachen. Geen evidente taak want Bileg beheerst nog niet het Nederlands, zelfs ook niet het Antwaarps. Maar toch bestaat er iets om te communiceren nl. de judotaal.
Wij verstaan wel uit de gebaren van Bileg dat hij een beetje hoofdpijn heeft en zich niet 100% voelt.

In de eerste kamp is dit ook te merken en alles gaat wat langzamer maar deze kamp wordt vlot gewonnen met Ippon.

Ons is niet onopgemerkt voorbij gegaan dat Ulla Werbrouck ook naast de mat aanwezig is. Haar jongste broer Glen Werbrouck zit ook in de -60kg reeks vandaar de belangstelling.

Volgende kamp is tegen een student judoka van de Top Sport School, Adlan Katchikaev, geen onbekende. Bileg draait goed mee de eerste 2 minuten maar Adlan komt meer in de wedstrijd en kan Yuko scoren na een overname. Nu moeten er risico's worden genomen , Adlan beheerst de kamp en kan een mooi Ippon scoren in de laatste 15 seconden.

In de herkansingen komt Bileg beter voor de dag en kan zowel zijn eerste wedstrijd als ook de wedstrijd voor de derde plaats vlot winnen met Ippon-score.

Een mooie derde plaats en naast Kevin Gijs op het podium, deze had ook een steek laten vallen in zijn wedstrijd tegen Jeroen Nelis ( ook leerling TSS ) en de latere winnaar van deze reeks.
Dus voor Bujin Wilrijk een mogelijke kandidaat voor een Belgisch podium in Ronse op 26/02/2011

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk