Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 03 Maart 2012 - Ontmoeting Herenthout

Deelnemers
-11
AaronNoam
-13
KyraYorickJanaTane

Ik had mij opgegeven voor de late shift en was dan ook rond 12.15u aangekomen in Herenthout. Tot mijn grote verbazing waren de wedstrijden van de U11 jarigen nog volop aan de gang. Langs de andere kant leuk voor mij maar minder aangenaam voor onze delegatie van de vroege shift.
Ik kon dus de wedstrijden volgen van Aaron en Noam.
Aaron kende geen medelijden met zijn tegenstanders. In elke wedstrijd binnen de minuut scoren met Ippon zegt voldoende en leverde een 1ste plaats op. ( misschien de reactie op het lange wachten )
Noam heeft meer last van zijn nieuwe judobroek als van zijn eerste tegenstander en wint op beslissing voor zijn aanhoudende aanvalstechnieken. In de twee volgende kampen zien wij een strijdlustige Noam maar hij kan het niet omzetten in winst. Noam eindigt op een derde plaats in zijn eerste tornooi bij de U11.
Met enkele uren vertraging starten eindelijk de wedstrijden voor onze 4 andere deelnemers. 2 meisjes en 2 jongens, al was het anders te lezen op de wedstrijdpapieren. Tane was ingedeeld bij de meisjes. Een opmerkelijke coach heeft het tij doen keren.
Yorick wint twee wedstrijden met Ippon . Ook in de laatste wedstrijd is hij de meest aanvallende judoka maar beide judoka's kunnen niet scoren. De scheidrechter duid de tegenstander aan als winnaar, maar uiteindelijk gaat de eerste plaats toch naar Yorick.
( deze laatste had ook één verloren, dus gelijke stand , maar Yorick scoorde meer wedstrijdpunten ). Tane start te nerveus aan de eerste en tweede wedstrijd met verlies als gevolg, ondanks dat hij in de eerste wedstrijd waza-ari voor staat. Even afkoelen en geloof in eigen kunnen doet wonderen. De twee volgende wedstrijden worden gewonnen met Ippons. Tane eindigt op een 3de plaats.
Daarna is het aan de dames, Jana en Kyra. Deze keer niet in een zelfde poulle. Jana wint haar eerste wedstrijd op beslissing maar verliest de twee volgende kampen. Jana eindigt op een derde plaats.
Kyra is ontgoocheld omdat ze maar 2 keer kan kampen, zij zit in een poulle van 3 ( eentje verplaatst wegens een te groot gewichtsverschil ).In de eerste kamp van Kyra verloopt alles volgens ons vooropgesteld plan. Het is een moeilijke tegenstrever maar Kyra vecht een knappe wedstrijd. Beide judoka's kunnen niet scoren maar helaas gaat de overwinning naar de tegenstander om welke reden blijft een open vraag. In de tweede wedstrijd maakt Kyra een schoonheidsfoutje en komt terecht in een houdgreep waar ze niet uit geraakt. Kyra is dan ook teleurgesteld omdat er geen derde wedstrijd ( herkansing ) is en moet huiswaarts keren met geen winstgevoel.

Gr.patrick


Foto's

Judo Club BUJIN Wilrijk