Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 25 Maart 2012 - Bekers der Kempen

Deelnemers
-11
JulesAaronNoam
-13
TaneYorickKyraLiamBen

Enkele judoka's hebben hun klok niet op het zomeruur ingesteld wat maakt dat wedstrijden later starten als aangekondigd. De judoka's echter van Bujin zijn allen keurig op tijd en wij tellen 8 judoka's, 3 deelnemers bij de U11 en vijf deelnemers bij de U13.
In de voormiddag zijn er twee coaches ( Bart en Patrick ). Deze zien een uitstekende Aaron aan het werk met 3 Ippon overwinningen en meteen ook een eerste plaats voor Bujin. Noam heeft pech, na een eerste verloren wedstrijd bijt hij zich letterlijk en figuurlijk van zich af in de tweede kamp, maar bijt in zijn eigen onderlip, niet zo erg, maar het bloeden is moeilijk te verhelpen en hij moet forfait geven voor de laatste kamp. Dus een vierde plaats.
Nieuwkomer Jules ( eerste deelname aan een tornooi ) heeft meer belangstelling voor zijn Harry Potter boek maar haalt misschien hieruit inspiratie voor zijn gevechten. We zien een zeer aanvallende Jules in zijn eerste kamp, helaas geen score en met wat Hocus-Pocus gaat de overwinning op beslissing naar de tegenstrever. Jules is goed getraind in duelleren en wint overtuigend zijn tweede wedstrijd. Slechts drie kampers in Poulle 20 dus Jules eindigt op de 2e plaats.
5 sterren voor in de namiddag en de enigste vrouwelijke ster Kyra mag starten. Kyra start met een knappe eerste overwinning. Ook de 2de partij mag er zijn maar helaas niet gewonnen. In de derde wedstrijd moet zij de wet van de sterkste ( of grootste ) ondergaan. Kyra eindigt op de 2e plaats.
Daarna zijn de jongens aan de beurt. Tane, Yorick en Liam kampen bijna gelijktijdig, dus niet zo simpel voor één aanwezige coach.
Yorick wint vlot zijn eerste en tweede wedstrijd met een houdgreep, specialist ter zaken . De laatste wedstrijd is hij bij de aanvang niet op zijn hoede en voor hij het beseft is de wedstrijd over. Ippon voor de tegenstrever. Yorick eindigt op de 2de plaats.
Tane start nerveus en komt op achterstand met 2 yuko's. Echter met meer concentratie in het verloop van de wedstrijd kan hij ook twee yuko scoren. Winst voor Tane na beslissing. 2de en 3de wedstrijden gaan een stuk beter en worden beiden gewonnen met Ippon. De laatste wedstrijd is weer een uitgave van de eerste wedstrijd maar Tane kan niet scoren en verliest de kamp. Door het betere puntenresultaat eindigt Tane toch op de eerste plaats.
Eerste wedstrijd voor Liam is van korte duur, maar herpakt zich in de tweede wedstrijd en wint deze met waza-ari. Ook de derde partij is te vlug afgelopen, verlies met Ippon. Liam eindigt op de 3e plaats.
Als laatste komt Ben aan de beurt. In de eerste partij is het wat zoeken maar een mooi heupworp van Ben brengt hem terecht de overwinning op. Hij kan deze knappe start niet aanhouden en verliest zijn twee volgende wedstrijden. Ook Ben eindigt op de 3e plaats

P.H.


Foto's

 
 
Judo Club BUJIN Wilrijk