Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 22 April 2012 - Prijs der Noorderkempen

Deelnemers
-13
JanaKyraLanderYorickTaneLiamThomasBen

Totaal acht Bujinezen treden in de namiddag aan bij de miniemen.
Iedereen was netjes op tijd. Er waren niet veel deelnemers waardoor de wedstrijden doorgingen over 3 wedstrijdmatten.
Er waren slechts 6 poulen met meisjes en zij mogen dan ook starten.

Kyra en Yana samen in poule 6 (4 deelnemers).
Kyra kan de openingswedstrijd tegen Yana uitmaken met ippon door tai o tochi gevolgd door een houdgreep.
De volgende kamp verloopt voor Kyra minder aangenaam. Kyra krijgt een pijnlijke stoot van de tegenstander tegen de neus. Kyra kan de pijn niet verbijten en heeft geen verweer meer tegen het agressieve judo van haar opponent. De discussie wordt nadien naast de mat nog verder gezet door enkele supporters en de moeder van de tegenstander die blijkbaar ook furieus uit de hoek kan komen. Kyra 2 x ippon
Yana start in haar kampen met een goede kumikata maar komt toch telkens snel op de mat in houdgreep waarbij ze zich ook bezeerd aan de nek zonder veel erg.

Lander Poule 2 (4 deelnemers)
Lander komt enthousianst aan de start maar laat zich snel in de kumikata overrulen. Niettegenstaande blijft Lander zich tot de laatste seconde verweren om zich te bevrijden uit de houdgreep. Bij de 2e kamp moet Lander zich bezeerd hebben aan de borstkas en voelt een beklemmend gevoel. Lander moet forfait laten voor de laatste kamp.

Yorick Poule 3 (4 deelnemers)
Yorick start de kamp met een overwinning op beslissing. Yorick kan niet scoren maar overtuigt de scheids van zijn voordeel door te blijven aanvallen en enkele bijna scores. De volgende kamp kent een gelijkaardig scenario. Er wordt opnieuw niet gescoord maar nu geeft de scheids het voordeel aan de tegenstander. Yorick heeft een goede judotechniek naar is zeer braaf voor z'n tegenstander. Na de eerste kamp klaagt Yorick over buikpijn maar wil toch nog de volgende kamp aangaan. Hierna klaagt Yorick opnieuw van buikpijn, geeft forfait voor de laatste kamp en moet zelfs overgeven bij de prijsuitreiking. Yorick moet voor verzorging naar de roodkruispost en vervolgens naar het ziekenhuis voor bijkomend onderzoek.

Tane Poule 4 (4 deelnemers)
Tane is zeer zenuwachtig naar gefocust op zijn tegenstander. Tane kan 2 kampen winnen met ippon waarvan 1 met een zeer mooie ko soto gake. De verliespartij startte met dezelfde aanval van Tane maar de tegenstander was bij de pinken en kon snel draaien en overnemen met een heupworp.

Liam Poule 5 (4 deelnemers)
Liam is uiterlijk de judoka zonder zenuwen, maar zeer gedreven om zijn ding te doen op de tatami. Liam laat enkele mooie bewegingen zien maar door gebrek aan ervaring en controle komt hij telkens in houdgreep. Liam bekritiseert zonder complexen zijn eigen judo en zegt in de volgende ervoor te gaan. In de laatste kamp zijn er geen scores, maar krijgt Liam toch de overwinning door beslissing van de scheids.

Thomas Poule 10 (4 deelnemers)
Thomas is de rust zelve naast de mat maar waarschijnlijk in zichzelf toch wel wat onzeker en braafjes op de mat. Niettegenstaande heeft Thomas heel wat judotechniek in huis en moet hij durven op de mat wat blijkt uit de 2e kamp tegen Ponnet Dries van Mortsel waar hij WA voorkomt met o uchi gari. Spijtig geen winst voor Thomas maar dat komt nog wel.

Ben Poule 14 (4 deelnemers)
Ben moet weeral tot laatste wachten om aan zijn kamp te starten. Ben is de meest ervaren judoka maar moet de eerste 2 kampen aan de tegenstander laten door telkens een worp te overgaan (o soto gari en harai goshi). Ben trachtte wel aan te vallen maar zette de aanval niet door. In de 3e kamp kan Ben de scheids overtuigen van zijn aanvallend judo en de winst op beslissing binnenhalen.

Al onze judoka's kregen een mooie trofee verwerkt in een bakstenenvoet en gingen op de foto met Dirk Van Tichelt die dezelfde avond nog naar Rusland moest reizen voor een mastertornooi.
Wij danken ook de ouders als aanwezige supporters en voor hun bijstand om al onze gekwetsten op te vangen.
We moesten onze aandacht zien te verdelen op de mat en naast de mat om het blessureleed te verzachten. Coach Christopher zag goed judo en gaf zelfs advies vanuit zijn competitie-ervaring van aandachtspunten voor verbetering.
Yorick werd goed opgevangen en begeleid naar het ziekenhuis, alwaar zijn mama hem kwam ophalen na nog bijkomend onderzoek.
Ondertussen vernamen we dat Yorick mogelijks een kneuzing heeft aan de buikstreek en hopelijk snel de oude weer is.


Foto's

Judo Club BUJIN Wilrijk