Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 13 Mei 2012 - Herdenkingstornooi Jonas Engels

Deelnemers
-11
JulesAaronNoam
-13
JanaKyraYorickTane

Voor de verandering gaat dit tornooi door in Merksem en niet in de sporthal te Hoevenen. Voor onze deelnemers dus een klein beetje dichter bij huis en dus kunnen we op zondag een beetje langer uitslapen. Iedereen is dan ook stipt op tijd. In de voormiddag zijn er drie deelnemers, Aaron, Noam en Jules.
Gedurende de speeltijd ( opwarming ) valt Aaron op zijn knie en klaagt over pijn maar kampen zal wel gaan. Ja wij moeten hem geloven want in zijn kampen zien we ook dat zijn bewegingen een beetje ongecontroleerd zijn. Maar dit belet hem niet om zijn eerste en tweede kamp met Ippon af te sluiten. In de derde kamp neemt hij minder het initiatief en de tegenstrever profiteert van een minder goede aanval om Aaron te werpen met ook Ippon. Een verdiende tweede plaats.
Noam kampt een sterke eerste wedstrijd maar komt terecht in een houdgreep, die volgens kenners niet het minste lijkt op een houdgreep en verliest dusdanig deze wedstrijd. Goede inzet in de twee volgende wedstrijden maar geen winst. Noam eindigt op een 4de plaats.
Jules zit in een poule met enkel dezelfde tegenstrever als in Herentals. Jules zonder vrees en met veel overtuiging mag twee maal tegen dezelfde vechten, echter kan hij er niet van winnen. Jules eindigt 2de .

In de namiddag zijn er twee meisjes en twee jongens die de kleuren van Bujin verdedigen.
Yorik vecht geconcentreerd , sluw en zeer aanvallend. Hij slaagt er in om ook mooie en onverwachte technieken uit te proberen. Hij wint zijn 3 wedstrijden met ook afwisselende judo. Een knappe eerste plaats is meer dan terecht.
Ook Kyra eindigt op de eerste plaats na twee wedstrijden met Ippon.
Yana verliest te snel haar eerste wedstrijd en wil revanche nemen in de tweede kamp. Yana moet de strijd vroegtijdig staken. Later blijkt dat er een breuk is aan het elleboogbeen.
Tane die als laatste moet kampen vecht een zeer goede eerste partij, verliest onterecht met yuko. De tweede wedstrijd is van korte duur. De tegenstrever scoort Ippon bij zijn eerste aanval. De laatste wedstrijd is evenwichtig maar zijn tegenstrever heeft een dominante en vervelende Kumi-Kata. Tane weet er geen oplossing voor te vinden en verliest zijn geduld en concentratie, daarvan maakt de tegenstander gebruik van om te kunnen scoren met Ippon . Tane eindigt op de 4de plaats.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk