Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 22 September 2012 - Mini Pot van Olen

Deelnemers
-13
KyraJanaYorickTane

We hebben 4 deelnemers in de U13.

Twee meisjes ( Kyra en Jana ) en twee jongens ( Tane en Yorick ).
De dames mogen starten, en we hebben geluk want Jana en Kyra moeten op dezelfde mat kampen. Kyra mag de spits afbijten en meteen in de eerste wedstrijd krijgt ze een Nederlandse tegenstander. Hopelijk kwam deze niet van te ver want na 20sec was de kamp over. Een mooi veegbeweging van Kyra en meteen Ippon. Daarna onmiddellijk Yana aan de beurt, met dit schitterende voorbeeld kon Jana ook niet onder doen en ook zij scoort in de eerste kamp Ippon met een heupworp. Jana kon deze tendens echter niet verder zetten en verloor haar twee volgende kampen. Jana eindigt op een derde plaats. Kyra won op bijna dezelfde manier haar tweede wedstrijd en komt in de laatste tegen een bekende van Zelzate. Het is een gelijkoplopende partij en wordt beslist op hantei in het nadeel voor Kyra. Kyra eindigt op de tweede plaats.
Ook Tane en Yorick kampen op eenzelfde mat, wat een luxe. Tane start goed en vecht aanvallend. Beide judoka's komen gelijktijdig in met een worp met een frontale botsing tot gevolg. Tane heeft het meeste pech en komt met een smak op de grond terecht. Hij moet de wedstrijd staken en wordt na verzorging doorverwezen naar de spoed.
Yorick geeft in zijn 3 wedstrijden een demonstratie van grondwerk. Koel en doortast legt hij elke tegenstrever in een houdgreep. Driemaal winst en een eerste plaats. Hij behaalt punten voor de jeugdbeker en zal zeker enkele plaatsen stijgen in het klassement.

Judo Club BUJIN Wilrijk