Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 13 Oktober 2012 - Oud-Turnhout pupillen en miniemen

Deelnemers
-11
JulesAaronNoam
-13
JanaKyraLiamYorickThomas

Zondag 14 oktober : verkiezingen en dus ook ik , ga als brave burger naar het stemkantoor in Edegem. Om 8.15u stipt kom ik aan en blijkt dat er niet kan worden gestemd vanwege een PC probleem. Gezien ik wel op tijd wil zijn in Oud-Turnhout vraag ik aan de voorzitter om mijn stembrief af te tekenen dat ik mij wel op het kantoor heb aangemeld. De eerste keer in mijn leven heb ik dus geen stem uitgebracht, mogelijk vandaar de teleurgang van de traditionele partijen ?

Wonderlijk en ongelooflijk maar ook Frans Van Litsenborgh was aanwezig om onze clubdeelnemers aan het werk te zien. Hij had een goede dag uit gekozen want Bujin kon 8 deelnemers inschrijven.

3 deelnemers Aaron, Noam en Jules bij de U11

Jules kampt om de best off 3. Hij wint tweemaal van dezelfde tegenstrever, die een maatje te licht wordt bevonden. Jules behaalt een 1ste plaats.
Aaron en Noam zitten in een poulle met 4 deelnemers. Zij kampen bijna steeds gelijktijdig en niet op eenzelfde mat. De tegenstanders van Noam zijn allen een kop groter en dat heeft voor gevolg dat Noam moeilijk een goede Kumi-kata kan nemen. Noam vecht echter met veel overtuiging en is steeds de judoka met de meeste aanvallen, helaas verliest hij al zijn kampen. Pech ook voor Noam want in de laatste kamp blijft zijn klein teentje bij een aanval in de mat steken. Op n been verlaat hij moedig het strijdveld.
Aaron wint vlot twee kampen, echter moet n kamp prijs geven tegen een Nederlandse judoka, deze kan scoren met Tani-Otoshi wat eigenlijk niet echt mag. Aaron eindigt op een 2de plaats

5 deelnemers, Jana, Kyra, Liam,Yorick en Thomas

Ik kan je meegeven dat het van de ene mat naar de andere mat spurten geblazen was.
De dames : Yana zit in een poulle met 3 deelnemers. Yana verliest tweemaal en kan niet haar eigen judo laten zien.
Kyra zit in een poulle met 5 judoka's.
Eerste wedstrijd is tegen Zo Nevelsteen ( 2de plaats op de ranking jeugdbeker ). Kyra kan Zo wel afhouden maar komt zelf niet tot een goede aanval. Het is Zo die na lang aftasten wel een gerichte aanval plaatst en meteen ook Ippon scoort. Echter na de tweede kamp moet er een deelnemer forfait geven wegens een kwetsuur. Kyra moet enkel opgroeten. Kyra wint haar derde wedstrijd met Ippon. De laatste wedstrijd is een herhaling van de eerste wedstrijd. Kyra zet zelf geen aanval in en ondanks beide judoka's niet tot scoren komen gaat de overwinning naar de tegenstander die wel meer aanvalslust bracht. Kyra eindigt op een 3de plaats.
Liam verliest 3 wedstrijden. In de laatste wedstrijd komt hij bij zijn val terecht op zijn linkerhand. Opnieuw een judoka naar het Rode Kruis.
Yorick wint twee wedstrijden met overtuiging. Tegen echter een gekende tegenstander van Mortsel moet hij het lot ondergaan van de snelste judoka. Onverwacht komt deze een Koshi-Guruma in. Yorick had deze niet zien aankomen. 3 judoka' eindigen op de eerste plaats maar dan geeft het gewicht de doorslag en Yorick weegt net iets meer als de anderen. Yorick eindigt op de 3de plaats.
Thomas, onze laatste deelnemer krijgt meteen in de eerste kamp een kleine maar goede judoka als tegenstander. De judoka uit Eindhout komt gepast meermaals Morote-Seoi-Nage in. Thomas kan knap weerstand bieden, de verleiding is groot om gepast over te nemen met Tani-Otoshi maar Thomas weet dat dit nog niet mag. De tegenstander blijft aanvallen, uiteindelijk gaat Thomas toch tegen de grond. De twee volgende wedstrijden verlopen vlot met steeds Ippon-score voor Thomas. Thomas eindigt op de 2de plaats. Hij kan van een gelukte come-back spreken. Nu blijven volhouden.

Patrick

Judo Club BUJIN Wilrijk