Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 14 Oktober 2012 - Oud-Turnhout -15 -17 -20/+20

Deelnemers
-15
Yaro
-20
Bilegsaikhan
+20
Kenneth

Vanmorgend fris naar Oud Turnhout, de moto kent bijna zelf de weg...

Weging inderdaad -55kg.

De eerste wedstrijd van Yaro duurt net 5 seconden : de tegenstander komt Harai Goshi in en Yaro neemt over met een schitterende Ura Nage (?!) : ippon.
De tweede wedstrijd is tegen Arno Vandervoort (de zoon van Dirk), dit wordt lichtjes onderschat en Yaro gaat te vlug mee : Seoi Nage en waza-ari tegen. verder in de wedstrijd zelfde scenario maar dan met definitieve ippon tegen... (dit was de halve finale !).
Voor brons komt hij tegen Regi uit Schoten, weer kiest hij voor de Ura Nage, alleen aarzelt hij wat te lang en wordt (slechts) beloond met een waza-ari. Het verdere verloop op de grond lijkt goed te gaan, tot hij zelf onder Regi sukkelt... deze laatste houdt het 25sec : ippon tegen voor Yaro en terug door de regen naar huis.

Al bij al verrassend judo en hij had er het nodige plezier in, nu naar de klemmen en de verwurgingen voor de U17 ?

bART

Een mooie revanche van Kenneth De Weerdt !

Twee deelnemers bij de U20+ van Bujin Wilrijk, Bileg en Kenneth zijn van de partij.

Kenneth (-73kg) zit in een poulle ( ja je leest dit goed ) met vijf deelnemers. Deze gewichtscategorie is meestal overbezet met deelnemers, vandaag amper 5 deelnemers. Een geluk dat je dan in een poulle zit en dus 4 keer mag vechten. Kenneth ( de broekpakker uit het vorige verslag ) is op zijn hoede om niet in herhaling te vallen. Kenneth kampt eerst tegen Kevin Jacobs, hij domineert en kan enkele keren een goede aanval plaatsten, echter Kevin kan steeds een score net ontwijken door op zijn buik te landen. Kevin kan zijn eigen beweging niet aanzetten en dit is de verdienste van Kenneth die een betere kumi-kata aanhoud. Op naar de golden score. Kenneth is even de aandacht kwijt met zijn dominerende Kumi-kata en Kevin kan een yuko scoren ( wel zeer betwistbaar ). De twee volgende kampen worden vlot gewonnen met Ippon.

De laatste kamp is tegen Tom Van Herck ( 2de op het P.K. ). Opnieuw een zeer verdienstelijke wedstrijd van Kenneth. Ook Tom kan niet scoren in de reguliere tijd. Hij kan dit wel in de golden score. Kenneth eindigt op de 3de plaats. Bileg kampt in de -66kg, kende geen probleem en won zijn drie wedstrijden met Ippon met verschillende bewegingen. In zijn reeks waren er 7 deelnemers. Bileg eindigt op een 1ste plaats.

Patrick

Judo Club BUJIN Wilrijk