Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 13 Januari 2013 - Jeugdbeker Provincie Antwerpen

Deelnemers
-11
Dewi
-13
EliottJanaBenYorick

Eerste jeugdontmoeting van het jaar 2013 op dag 13, lijkt een toeval, hopelijk is dit een goed voorteken. In de voormiddag slechts één deelnemer. In de namiddag vier judoka's van de vijf ingeschreven judoka's. Jules afwezig door een stevige griepaanval.

Dewi start het nieuwe judoseizoen met 3 overwinningen en een eerste plaats, een puik resultaat en een meer dan verdiende eerste plaats. Dewi was de beste van de 4 deelnemers zonder meer.

In de namiddag start onze nieuwkomer Elliot , duidelijk zichtbaar aan zijn nieuw pak ,dat op de groei is aangekocht. Mouwen van vest en broek dan maar oprollen om meteen aan de slag te gaan. Elliot luistert ook aandacht naar de raadgevingen van de coach en slaagt om 2 wedstrijden te winnen. Met wat meer ervaring had hij ook zijn derde kamp kunnen winnen. Ondanks heel wat aanvalslust moet hij de wet van de sterkste ondergaan. Een knappe start met een 2de plaats.

Yorick toont in de drie kampen uitstekende judo zowel Ne-Waza als Tachi-Waza,het wil echter niet lukken, heeft het dan toch iets te maken met cijfer 13 ? Yorick verliest zijn 3 kampen ondanks heel wat weerstand . Zeker de moed niet latten zakken, zo zie je ook maar dat alles niet vanzelf kan gaan.

Yana heeft slechts één tegenstanders, d.w.z. dat men het systeem toepast van " best of 3 ". Haar tegenstander is minstens 2 koppen groter maar Yana slaagt erin om deze tweemaal ( in elke wedstrijd 1 keer )te gooien met een heupworp. Yana eindigt op de eerste plaats. De trouwe supporters mogen fier zijn op deze prestatie.

Ben zit in een reeks met 5 deelnemers, dus 4 keer kampen. De eerste wedstrijd wint Ben en wij hopen op meer. Echter in de 3 volgende wedstrijden is de concentratie van Ben het zwakste punt . Na enkele aanvalspogingen van Ben die niet het gewenste resultaat geven verzwakt de concentratie en daarvan maakt de tegenstander gebruik van om Ben te werpen. Ben eindigt op de 4de plaats.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk