Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 23 Februari 2013 - Int Antwerp Open

Deelnemers
-21
Bilegsaikhan

Bileg kan reeds op vrijdagavond naar de weging gaan en met 59,9 op de weegschaal zit hij perfect onder -60kg.
De weegtijden en aanvangsuren zijn verspreid en Bileg moet zich zaterdag aanmelden om 14.00u. Alle wedstrijden gaan door in poules ( van wie zouden ze dat hebben geleerd ), er zijn echter maar 4 wedstrijdmatten. Dit heeft voor gevolg dat bij de -73kg ( meeste deelnemers ) de wedstrijden waren gestart om 10.00u en de finale van de -73kg om 19.30u ! Bileg heeft geluk want de -60kg start om 15.00u. Er zijn twee poules van 5 deelnemers, en Bileg zit in de sterkste poule ( 1 Rus, 1 Nederlander, 1 Luxemburger en 1 Belg van Antwerp United ). De eerste en de tweede uit de poule gaan naar een volgende ronde met geen herkansingen ).
Eerste wedstrijd start tegen Florian Verbruggen ( Antwerp United ) , die een thuiswedstrijd speelt en fel wordt aangemoedigd door alle supporters van Antwerp United. Bileg komt op voorsprong, maar wil meer. In de laatste minuut lift hij Florian, die met een zware dreun plat op zijn rug valt. Ippon voor Bileg. Ook de Nederlander, de Luxemburger en de Rus ondergaan hetzelfde lot. Bileg presenteert demo-judo met verschillende technieken en scoort met de hoogste score in al zijn wedstrijden.
Kamp op de finale is van hetzelfde laken, Ippon met Tai-Otoshi. In de finale ontmoet hij opnieuw een judoka van Antwerp United, die in de andere poule vlotjes ook alles won. Bileg is op zijn hoede, hij weet dat deze een explosieve drop Seoi-Nage als geducht wapen hanteert. Bileg verbaast dan ook alle supporters van Antwerp United als hij met een flits voor de dag komt en opnieuw Ippon scoort. Bileg kroont zich tot koning van de -60kg.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk