Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 21 April 2013 - Prijs der Noorderkempen

Deelnemers
-15
Thomas
-18
Chaja
-21
Bilegsaikhan

Opnieuw met de vroege shift naar Brecht.
Thomas die de gewoonten reeds onder de knie heeft zit al geduldig op de tribune, gewikt en gewogen.
Opmerkelijk weinig deelnemers vandaar ook maar twee wedstrijdmatten. Thomas kan zich nog net even opwarmen en mag meteen op de mat. Eerste wedstrijd tegen Arsen van Merksem. Thomas kan niet veel inbrengen en zijn aanvallen zijn niet accuraat om zijn tegenstander te kunnen werpen. Thomas moet het gevecht ondergaan en een goede aanval van Arsen maakt een einde aan de kamp.
Tweede wedstrijd mag er wel zijn van Thomas, meer aanvalspogingen met het uitproberen van verschillende technieken leveren echter geen punten op. Beetje onverwacht na een yuko-score van zijn tegenstander komt Thomas in een houdgreep en verliest de kamp.

Eerste deelname van Chaja , beetje gespannen en niet weten wat er zal aankomen. Er zijn maar twee deelnemers in haar poule. Dus minstens ook 2 maal kampen ( best of 3 ). Eerste kamp is van zeer korte duur, 6 seconden. Evelien Volders is de naam die blijkbaar Chaja niet vlug zal vergeten. Tweede kamp is iets langer en er komt een eerste aanval van Chaja maar bij de eerste aanval van Evelien is het opnieuw Ippon. Chaja eindigt op een tweede plaats en dat is het positieve nieuws. Deelnemen is belangrijker dan winnen !

Bileg zit in de -66kg en zit in een poule van 3 deelnemers. Gourgen van Brasschaat is te sterk en na een minuut is de eerste kamp afgelopen. Tweede kamp dan , na 30 seconden een loepzuiver Ippon voor Bileg, die ook op een 2de plaats enidigde.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk