Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 20 April 2013 - Prijs der Noorderkempen

Deelnemers
-11
DewiWannes
-13
YorickLiam

Eindelijk de zon en dat heeft ook invloed op het aantal deelnemers van een judowedstrijd. Weinig volk in Brecht en dat wil zeggen ook maar twee wedstrijdmatten en dus voor de toeschouwers een lange dag.

Bij de U11 judoka's hebben we 2 deelnemers , Dewi en Wannes.
Dewi zit in een poule met 3 deelnemers. Heeft geen tegenstand en wint overtuigend haar twee wedstrijden met Ippon . Opnieuw een 1ste plaats.
Wannes, die voor de eerste keer zijn entree maakt op een jeugdontmoeting, zit aanvankelijk ook in een poule van drie judoka's, maar een laatkomer , iemand van Schoten ( Schoten-Brecht amper 10 minuten ) wordt toegevoegd aan het wedstrijdblad, dus uiteindelijk met vier. Wannes toont veel strijdlust in zijn eerste kamp maar kan zijn partner niet werpen. De scheidsrechter heeft dit echter ook goed gezien en duid Wannes aan als winnaar, in deze kamp kon niemand scoren. Wat niet lukte in de eerste kamp, lukt nu wel in de 2e kamp en Wannes scoort Ippon. In de laatste kamp tegen de laatkomer van Schoten, ook 2 kg verschil heft Wannes weinig verweer. Wannes eindigt op de 2e plaats.

Bij de U13 judoka's hebben we ook 2 deelnemers, Yorick en Liam
Yorick en Liam zitten elk in een poule van 4.
Yorick kan zijn 3 wedstrijden winnen. De tegenstanders gaan steeds voor de bijl bij het grondgevecht, echter Yorick heeft in zijn laatste kamp getoond dat hij ook in Tachi-Waza best aardig voor de dag komt. Linkse en rechtse bewegingen hebben we genoteerd en een mooie overname bewijzen dat hij vorderingen maakt.
Liam kampt zeer gedreven en meet veel overgave maar verliest twee kampen . Bij het draaien uit een houdgreep forceert Liam zijn schouder. Hij ondervind teveel pijn en moet forfait geven in zijn laatste kamp.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk