Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 26 Mei 2013 - Ontmoeting Schoten

Deelnemers
-11
DewiMattijsCathoWannes
-13
Yorick

Schoten is een gekende plek voor de judoka's. Reeds jaren lang is dit de plaats waar het Provinciaal Kampioenschap wordt gehouden. Voor de eerste keer echter organiseert de plaatselijke club ook een jeugdontmoeting. Kort bij en de laatste wedstrijd voor de vakantie, dus J.C.Bujin is aanwezig met 4 Pupillen en slechts één Miniem. Weinig deelnemers zijn er te bespeuren en de wedstrijden gaan door op 2 matten.

U11
Twee nieuwkomers, Catho en Mattijs zijn op post samen met Wannes en Dewi. Onze twee nieuwelingen doen het zeer goed, ondanks dat zij geen enkele wedstrijd kunnen winnen. Zeker geen gebrek aan vechtlust en steeds nipt verloren, waarschijnlijk gebrek aan ervaring. Er is hoop op de toekomst als ze blijven volhouden.
Dewi zit in een poule van maar twee deelnemers en daarbij komt dat haar enigste tegenstander 4kilo meer weegt. Dewi heeft het dan ook moeilijk om deze ballast uit evenwicht te krijgen, laat staan te werpen. Maar Dewi is ook een doordrijvertje en na veel sleur en trekwerk kan ze toch tot 2 maal toe deze volslanke dame werpen. Dewi eindigt op de eerste plaats.
Wannes wint zijn eerste wedstrijd op beslissing vanwege zijn aanvalslust. Tweede wedstrijd is van korte duur maar Wannes herpakt zich in de laatste wedstrijd. Opnieuw heel veel initiatief van Wannes maar hij kan niet scoren. Dat kan de tegenstander wel en net voor het einde komt Wannes terecht in een stevige houdgreep. Wannes eindigt op de 3e plaats.

U13
Enkel Yorick verdedigt de Bujin kleuren. Yorick wint zijn eerste wedstrijd met een gecontroleerde houdgreep. In de twee volgende kampen ( jongens die bijna 0,5m langer zijn ) laat Yorick zich in de nek nemen door zijn tegenstanders, waarbij deze een heupworp versieren met veel gezwaai en op deze manier Yorick kunnen werpen . Yorick eindigt op de 3e plaats

Judo Club BUJIN Wilrijk