Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 29 September 2013 - Mini Pot van Olen

Deelnemers
-11
DewiMattijsCathoWannesJotte
-13
YorickJana

J.C.Bujin brengt vanuit Olen zeven potten mee, maar slechts vier overwinningen wat een mager resultaat is.

Bij de U11 hebben we een handvol deelnemers ( dus vijf ), waarbij 2 meisjes Catho en Dewi en 3 jongens, Wannes, Mattijs en nieuwkomer Jotte. In Olen kennen ze de beleefdheidsvorm en de meisjes mogen eerst starten.

Catho heeft pech, want met 200gr minder had zij in een lagere gewichtsklasse uitgekomen, nu moet zij als lichtgewicht tegen meisjes die 1kilo meer wegen. Als kleinste van haar poulle is ze echter de dapperste en vecht sterk op de grond als ze de daarvoor de kans krijgt. Helaas 3x verlies maar we onthouden enkel een goede, sterke 2de kamp. Catho eindigt op de 4de plaats

Dewi met een brok meer ervaring scoort Ippon in de eerste wedstrijd en wint met waza-ari de laatste wedstrijd. In de tweede wedstrijd kan zij niet scoren en beide judoka's leveren een mooi e kamp, de beslissing van de scheidrechter gaat naar de tegenstander. Dewi eindigt op een 2de plaats.

De verrassing van de dag komt van Mattijs, die in zijn eerste kamp, de snelste Ippon scoort. Na amper welgeteld 11 seconde. Een mooi uitgevoerde heuptechniek levert hem het record op van snelste Ippon. Zijn twee volgende wedstrijden verliest Mattijs ondanks ook steeds enkele pogingen van zijn heuptechniek kan hij helaas niet lang op de mat blijven staan. Mattijs eindigt op een 3de plaats

Wannes, ook benadeeld in lengte komt tegen judoka's uit die 2 koppen groter zijn. Het lijkt steeds op een wedstrijd tussen Goliath en David. Wannes moet steeds het lot van de sterkste ondergaan en verliest twee kampen in Ne-Waza. Een loepzuivere schouderworp van een Nederlander zorgt voor zijn derde nederlaag. Wannes eindigt op een 4de plaats met een medaille van moed en strijdlust.

Onze nieuwkomer Jotte ervaart dat een wedstrijd anders verloopt dan een club-randori. Een beetje teleurgesteld bij de kennismaking na twee zeer korte wedstrijden. Maar Jotte geeft niet op en in de derde wedstrijd komt hij zelf na een knappe O-Soto-Gari op voorsprong met waza-ari. Tegenstander van Merksem Judoclub scoort nadien Ippon, maar Jotte bewijst dat hij toch wat in petto heeft, let maar op bij zijn volgende deelname ! Jotte eindigt op de 4de plaats.

In de namiddag hebben wij 2 deelnemers, Jana en Yorick . Opnieuw starten de meisjes.

Jana heeft maar één tegenstander, dus wie eerst 2 wedstrijden op zijn naam kan schrijven is die wint. Jana heeft een sterke tegenstander met minder judogevoel. Jana zelf komt niet tot score met wat meer wilskracht en overtuiging had dit wel gelukt, mogelijk teveel angst na enkele kwetsuren die zij in het verleden heeft opgelopen tijdens de competities. Jana eindigt op de 2de plaats

Yorick verliest zijn eerste wedstrijd tegen een gekende van Merksem Judoclub, maar het was net of het een finale wedstrijd was. De judoka's brengen aanvallende judo en laten mooi grondwerk zien, spannend tot het einde maar net verlies voor Yorick. Yorick wint zijn tweede partij met Ippon in de laatste 10 seconde van de wedstrijd, meer dan verdiend. De laatste wedstrijd verliest Yorick met Ippon en dit binnen de 15 seconde, wat we niet gewend zijn van Yorick dat de wedstrijd zo snel eindigt. Yorik behaalt de 3de plaats.

Judo Club BUJIN Wilrijk