Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 06 Oktober 2013 - Provinciaal Kampioenschap junioren/senioren

Deelnemers
+21
Kenneth

Enige deelnemer van Bujin (of is het Top Judo Antwerpen deze periode) : Kenneth De Weerdt.

Door loting wordt beslist dat Kenneth nog een wedstrijd mag vechten tegen niemand minder dan Thomas Lissens. Een geduchte tegenstander met veel competitie-ervaring, we zullen zien en duimen… .

Kenneth houdt redelijke controle maar wordt toch geworpen, door een snelle tai sabaki kan hij de (tegen)score beperken tot yuko. Even later zet Kenneth zijn worp in waarop Thomas zeer erg tegenwerk moet bieden en op zijn elleboog beland : kiken-gashi , de tegenstrever trekt zich terug en Kenneth is gewonnen.

In zijn volgende wedstrijd is Gregory Steylaerts van Schoten aan de beurt. Qua lengte zijn ze aan elkaar gewaagd, qua judo-ervaring daarentegen wat minder. Een mooie voor/achter combinatie (ippon-seoi-nage naar osoto gari) doet Gregory plat op zijn rug belanden na 1'30 : verdiende winst voor Kenneth.

Wedstrijd 3 is tegen het tweede reekshoofd : Tom Van Herck. Echte goede kumi-kata kan Kenneth niet vinden hoewel hij toch blijft aandringen. Tom laat éénmaal net iets te veel z'n rug zien zonder overtuiging en hij vliegt als het ware door de lucht door een prachtige Ura Nage actie van Kenneth : ippon en finaleplaats !

De finale is tegen Ken Kennes (reekshoofd 1), boodschap : grondwerk mijden en zelf de benen gebruiken. Met een simpele beweging geraken beide judoka's op de grond en dan loopt het mis… Ken zet de gevreesde "Yarden Gerbi" verwurging aan en dwingt Kenneth tot overgave : een meer dan verdiende zilveren medaille is binnen ! Proficiat !

de verslaggever ter plekke bC


Foto's

Judo Club BUJIN Wilrijk