Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 13 Oktober 2013 - Oud-Turnhout pupillen en miniemen

Deelnemers
-11
MattijsDewi
-13
Yorick

Zoals de beleefdheid het wil zouden de dames eerst moeten, in de Kempen denkt men daar niet altijd zo over… . Mattijs mag beginnen.

Dan maar inzetten op de snelste ippon (volgens de gedachten van Mattijs zelve), alles op alles tegen Zion van Reet. Al snel staat deze voor met waza-ari door een mooie schakel. Wat later beland Mattijs onder zijn tegenstrever in houdgreep, nu maar 15 sec (er was al waza-ari gescoord) een tijd waarin Mattijs zich niet kon bevrijden.
In de tweede wedstrijd is tegen Briek van Oud-Turnhout valt Mattijs wel aan, maar laat zich te gemakkelijk naar de grond en in houdgreep gaan… wat hij ook probere, ippon tegen.
Tegen Lorenzo uit Brussel heeft niemand uit de poule enig verhaal, ook Mattijs gaat te mooi mee en er even mooi over.
Een vierde plaats !

Eindelijk de dames : Dewi mag de spits afbijten tegen Sare uit Oud-Turnhout. Een mooie te-waza doorduwtechniek levert haar een yuko op, spijtig genoeg kan ze de houdgreep niet lang genoeg vasthouden. De wedstrijd wordt met dit verschil in Dewi's voordeel beëindigd.
Op naar 2 tegen Finne uit Vosselaar. Hoewel de tegenstreefster groter is durft Dewi toch Uchi-Mata inzetten : waza-ari verschijnt op het scorebord. Als goede "krijger" van Bujin gaat het werk verder op de grond en ja binnen 15 seconden staat het ippon !
Dewi een verdiende eerste plaats !

In de namiddag mag Yorick de Bujin-kleuren verdedigen… ook de tegenstand is op het einde van het seizoen niet te onderschatten.
De eerste wedstrijd zou zelfs bepalend kunnen zijn, tegen Abdel van Mortsel . Dertig seconden lijken gelijk op te gaan met sterk werk van Yorick die in de afwerking wat achterblijft tot hij getild wordt in een Harai-Goshi-aanval van de tegenstrever en vol op zijn voorhoofd landt… moedig voert hij nog weerstand bij het grondwerk, maar het mag niet baten : ippon en ijs bij het Rode Kruis.
Toch laat hij de moed niet zakken voor de tweede wedstrijd tegen Alex van Merksem. Deze match is gelijk opgaand met een aanval van beide, alleen niet genoeg om een score af te dwingen. Even krijgt Alex Yorick in een houdgreep, maar lenig als deze laatste is geraakt hij eerst op de knieën en dan er uit… . Beslissing van de scheidsrechter toch in het voordeel van Alex.
De grotere Mano uit Beerse moet toch even opletten :Yorick valt regelmatig aan, alleen moet hij zich bewust zijn dat worpen als Osoto-Gari tegen "langbenigen" niet zonder gevaar zijn … Zoals bijna einde wedstrijd waarbij deze techniek vlekkeloos wordt overgenomen : waza-ari tegen en zo blijft het ook op het scorebord tot het einde…
Zo eindigt Yorick op de vierde plaats en mag hij gaan rusten.

Uw verslaggevers ter plaatse,
PH, bC


Foto's

Judo Club BUJIN Wilrijk