Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 12 Oktober 2013 - Oud-Turnhout -15 -18 -21/+21

Deelnemers
-18
ChajaYaro
+21
BartKenneth

Vandaag wordt het een leuke en intense judodag : 4 judoka's van Bujin zullen zich meten op de wedstrijdtatami, elk in z'n leeftijd- en gewichtscategorie.

Na de U15 beginnen we aan de dames U18, in de reeks van Chaja zitten maar liefst 9 judoka's waarvan enkele zelfs uit Nederland afzakten.
In de eerste wedstrijd begint Chaja uitstekend met een gedurfde schoudertechniek, helaas geen gevalideerde score. Maar niet getreurd, ze blijft aanvallend met een nieuwe schouderworp, maar loopt een bestraffing op vanwege "naar de grond gaan". Wat later pareert ze een inzet van de tegenstandster door een efficiënte tai-sabaki , resultaat : de andere landt op haar gezicht (toch pijnlijk). Helaas gaat op zeker moment Chaja over de rug van Evelien : ippon. Toch een waardige wedstrijd en langer dan 3 minuten full-time werken !

De tweede wedstrijd is tegen Ellen de Meulder (selectiejudoka), dat verloopt minder gemakkelijk. Ze komen beide op de grond en het lukt Chaja niet om uit de houdgreep te geraken van haar opponente… . Een zeer verdienstelijk parcours en hard gewerkt is de balans, proficiat voor de inzet.

Wat later is Yaro aan de beurt, hij treedt aan tegen Robin (Boom). De wedstrijdervaring moet duidelijk worden aangezwengeld, want bij een poging om zijn geliefde Ushiro -Goshi uit te voeren neemt de tegenstrever over met een zuivere Osoto Gari : ippon.
De tweede wedstrijd is net iets te eenvoudig : kiken-gachi (opgave door verwonding/terugtrekking), dan maar naar de derde.
(over naar Patrick, want toen moest ik de mat op …)
En dan komt er een historische gebeurtenis. Vader Claes en zoonlief Claes moeten samen gelijktijdig kampen, gelukkig niet tegen elkaar. Yaro stapt net enkele seconde vlugger op de mat dan pa Bart. Yaro komt met iets meer durf en lef op de mat als zijn eerste wedstrijd ondanks dat de tegenstander een zwarte band draagt, dus ook een kenmerk dat deze laatste-jaars U18 is. Yaro probeert toch enkele aanvallen te plaatsen maar met te weinig power. Bij een gevaarlijke aanval van de tegenstrever wil Yaro zijn liftup-techniek uitvoeren maar de tegenstrever zelf maakt dankbaar gebruik van dit moment om Yaro te werpen met Ippon.

Bart – categorie -66kg met 8 deelnemers.

Ik zal er niet ver naast zitten als ik meen dat Bart één van de oudste deelnemers is tussen al die jonge kerels.
De eerste kamp van Bart is dan om het ijs te breken gezien beide judoka’s elkaar kennen. De tegenstander VAN DE PAR is van Asahi Wilrijk.
Bart kan half wedstrijd een aanval overnemen met tomo nage en krijgt hiervoor een vol punt.
De volgende kamp is voor Bart een onbekende tegenstander. Bart lijkt hier rekening mee te houden en kamp te voorzichtig of zoals ik hem zelf zei te braaf en meegaand.
Bart komt in houdgreep en draait er bijna 2 x uit. Bijna is echter niet voldoende en Bart moet voor de derde plaats kampen. Ook hier start Bart verdedigend en te meegaand. Bart gaat 2 x mee in een aanval en krijgt Ippon tegen voor een aanval met morote seonage.
Toch knap werk en zich goed in het zweet gewerkt.

Kenneth – categorie -73kg met 6 deelnemers.

Kenneth opent de kamp tegen een judoka van Boom. K enneth lijkt helemaal niet in zijn ritme en valt terug op zijn kracht en ervaring maar kan toch uitmaken na 2 x waza ari. De laatste een mooie o uchi gari.
Kenneth geeft aan geen goed gevoel te hebben en voelt zich slap.
De volgende kamp voor een finale plaats gaat tegen de oudere en zeer technische judoka G. Leemans uit Reet.
Glen is zijn snelheid nog niet kwijt en kan Kenneth verrassen met een mooie volle ippon.
Kenneth ook naar de herkansing voor de 3e plaats.
Kenneth heeft wat peptalk nodig om toch voor een podium plaats te gaan tegen Kalonga Cederik uit Brasschaat die zeer bedreven is in uchi mata. Het wordt snel duidelijk dat Kenneth niet top is en eerder aangewezen op verdedigen. Kenneth krijgt ook nog een bestraffing. Kenneth kan uiteindelijk nog afhouden door zijn sterke kumi kata maar voor hoe lang? Uiteindelijk komen beide judoka’s op de grond terecht en kan Kenneth een juji gatame aanzetten. De arm van de tegenstand blijkt echter van rubber te zijn maar Kenneth kan zonder controleverlies toch overgaan naar houdgreep (kami shiho gatame) en uitmaken.
3e plaats is binnen.

Eddy


Foto's

Judo Club BUJIN Wilrijk