Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 01 December 2013 - ITA4Kids

Deelnemers
-11
CathoSietskeDewiAtdheMattijsJotteWannes
-13
JanaYorickArtjemJules

Met 7 judoka's in de voormiddag + 4 in de namiddag is het nog eens hoogdag op deze thuismatch voor Bujin. Dit wordt zwoegen voor de aanwezige coaches die toch talrijk aanwezig zijn om onze poulains te prepareren voor de strijd. Samen met de talrijke supporters uit eigen rangen beloofd dit een sportieve dag te worden.
Na de Joepi-dag van gisteren wordt het nu bloedernstig.

U 11 voormiddag

Meisjes

Poule 03 : Catho (4 dlnrs)
Helaas moet Catho telkens het onderspit delven en na 2 x verlies door een vroegtijdige houdgreep, is er duidelijk toch verbetering in de derde kamp die door Catho helemaal uitgevochten wordt met de kleinste achterstand van yuko “ 4de plaats

Poule 4 : Sietske (4 dlnrs)
Ook hier hetzelfde verhaal als bij Catho. Sietske kan driemaal geen weerwerk bieden aan de tegenstrevers en komt niet tot scoren, wat de anderen wel doen. “ eveneens 4de plaats.

Poule 11 : Dewi (5 dlnrs)
Wat zeker is, is dat Dewi 4 x moet kampen. Wij hadden wel wat meer verwacht van een judoka met deze wedstrijdervaring. Waarschijnlijk zal het gewoon haar dag niet geweest zijn of lag het aan de sterke bezetting van tegenstrevers uit NL en de Walen? Nul punten in de eigen korf verwijst Dewi naar de 4de plaats

Jongens

Poule 26 : Atdhe ( (4dlnrs)
Vanuit de hoek van een ander mat heb ik glimpen kunnen opvangen waarbij ik noeste arbeid en strijdlust heb gezien wat resulteerde in voorsprong en punten voor Atdhe. Dit belooft voor de toekomst. Een verdiende ereplaats

Poule 29 : Matthijs ( (4dlnrs)
Nederlanders en walen zijn misschien nog iets te straf voor onze jongen die werd overtroefd en op de 4de plaats eindigde.

Poule 31 : Jotte ( (4dlnrs)
Ook deze jongen moet alleen maar ondervinden dat er nog veel en hard moet gewerkt worden om mee te dingen naar het hoogste. De motivatie en inzet was er zeker al, ik denk de goesting ook, dus dat zal wel goed komen. 4de plaats.

Poule 49 : Wannes ( (4dlnrs)
Ik heb niets gezien van deze kampen, maar ben er van overtuigd dat we zelden een judoka in ons middel hebben gehad die zoveel plezier heeft in deze meetings. Ik ben er zeker van dat Wannes zijn glimlach bij het verlaten van de tatami, het verlies telkens snel doet vergeten. Spijtig telt dit niet mee voor de medailes “ 4de plaats (heb ik gehoord)

U 13 namiddag

Poule 13 : Yana (2 dlnrs)
Slechts met twee in deze categorie; daarom wordt er gestreden in "best of three". Hoewel Yana niet overloopt van het zelfvertrouwen, laat ze toch telkens een mooi kumikata gevecht zien. Helaas is er telkens na iets meer dan 1 min. de kracht wat uit, wat resulteert in ne waza en een houdgreep waar Yana zich niet uit kan bevrijden. De derde kamp hoeft niet meer gevochten worden, “ tweede plaats

Poule 26 : Yorick (4 dlnrs)
De eerste kamp is in het nadeel van Yorick en wordt beŽindigd met verlies in houdgreep. In de 2de ronde draait Yorick de rollen om en beŽindigt deze vroegtijdig met houdgreep waarbij de tegenstrever uit Engeland (Team BJC) afklopt. De laatste kamp kan Yorick met wat geluk binnenhalen op beslissing van de scheidsrechter. Beiden hadden ťťn strafpunt op de teller staan. Toch verdienstelijk gevochten vandaag.

Poule 46 : Artjem (4 dlnrs)
Dit lijkt een echte internationale bezetting (2 x B, 1 x NL en 1 x GB). In zijn eerste kamp is Artjem te meegaand, waardoor hij voluit wordt gesmeten met O Goshi en Ippon tegen krijgt. Hierna lijkt Artjem te weten wat er verlangt wordt en scoort hij zelf Yuko. Helaas duurt de kamp 2 min. en wordt hij nadien opnieuw verrast met een waza ari door de tegenstrever. Jammer dat Artjem in zijn derde en laatste kamp opnieuw zijn meerdere moet erkennen. Met yuko en Wara ari tegen zal Artjem vandaag tevreden moeten zijn met de vierde plaats. Extra wedstrijdritme en nog wat meer ervaring zal in de toekomst misschien helpen.

Poule 50 : Jules (3 dlnrs)
Jules lijkt dan weer over te lopen van enthousiasme en zelfvertrouwen. Helaas moet hij ondervinden dat de Nederlander niet is zoals zijn naam doet vermoeden, "een pannekoek". Jules verliest snel deze kamp na houdgreep. In de laatste kamp en kans om zijn kunnen te tonen, lukt het opnieuw niet an Waza ari en yuko tegen. Met een pijnlijke arm en derde plaats verlaat Jules de mat .

R'man


Foto's

 
 
 
 
Judo Club BUJIN Wilrijk