Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 10 Maart 2013 - Sint Truiden

Deelnemers
+21
Kenneth

Een eerste ritje met een andere auto richting West Vlaanderen met twee judoka's van Bujin, Bileg en Kenneth. Goed dat Kenneth co-piloot was en op tijd mij aanmaande waar je niet zo snel mocht rijden want wat een verschil met het vorige karretje. Er is een zesde versnelling bij deze auto en voordat je het weet zit je vlotjes aan 160km/uur.
Bileg kampt in de -66kg, voor dit tornooi wil hij geen moeite doen om af te trainen. Ook Yannick Wauters en Kevin Jacobs zijn dezelfde mening toegedaan en kampen in de -73kg en kunnen dus eventueel tegen Kenneth uit komen. Er zijn 4 wedstrijdmatten voor de heren en 2 voor de dames.
Zowel Bileg op mat 2 als Kenneth op mat 3 moeten op hetzelfde ogenblik kampen. Ik zie dat Bileg start tegen een " groene " band en oordeel dan ook dat hij deze kamp kan winnen, ik kies dus de coachstoel aan de mat van Kenneth. Kenneth moet in zijn eerste kamp tegen een Waal ( blijkbaar wel een goede want op het B.K. eindigde hij op een 5e plaats ). Kenneth komt kracht te kort en heeft het moeilijk met de kumi-kata. Enkele schuttere pogingen leveren geen resultaat , er is meer nodig om deze Waal uit evenwicht te krijgen. De Waal krijgt meer vat op de wedstrijd en scoort 2x waza-ari. Uiteindelijk gaat de Waal naar huis met brons, via de herkansingen die Kenneth niet krijgt.
Op de andere mat verneem ik dat Bileg heeft gewonnen , maar zonder echt te overtuigen. Dus geef ik hem mee dat hij agressiever moet kampen. Dat lukt al beter in de 2e kamp, die hij wonder bij wonder wint met een houdgreep na Ne-Waza gevecht, met een mooie omkeertechniek.
De finale is tegen een gekende en hier toont Bileg zijn meesterschap. Hij scoort met verschillende technieken om uiteindelijk af te werken met een loepzuivere Ippon. Vorig jaar behaalde hij hier brons, dit jaar goud.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk