Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 20 Oktober 2013 - Regionaal Kampioenschap Dendermonde

Deelnemers
+21
Kenneth

Bij mijn weten voor de eerste maal op een andere locatie dan in Herentals en dus GPS op om naar Dendermonde te snorren. Waar gaan ze het toch zoeken. Een gemeentelijke sporthal waar net 5 wedstrijdmatten in kunnen, geen opwarmingszone ,onvoldoende parkeerruimte en een klein cafetaria. Wel een afzonderlijke tribune om de toeschouwers af te schermen van de judoka's en de coachen.

Kenneth is de enigste deelnemer van Bujin, die een mooi parcour had afgelegd op het Provinciaal Kampioenschap in Schoten. Op papier een goede loting : eerste ronde vrij en weg van enkele zware kleppers die we meteen kunnen observeren. Kenneth komt uit tegen een judoka van Ingelmunster ( West Vlaanderen ). Onze spion Yannick Wauters, die omwille van een interclubtransfer in Koksijde is beland en dus het P.K. in West Vlaanderen moest afleggen, had ook gekampt tegen onze Ingelmunstenaar.

Hij was even groot als Kenneth, ook sterk gebouwd en een dominante Kumi-Kata. Kenneth moest de eerste 2 minuten de wedstrijd ondergaan. Hij had geen enkele goede grip en ontweek teveel het gevecht. Er kwamen meteen 3 gele kaarten in zijn nadeel, ook zijn schuchtere aanvalspogingen leverde niets op. Juist op het moment dat Kenneth links begon aan te vallen, een juiste tactiek scoorde de tegenstander. Met 3 gele kaarten tegen en een score bleef er niets over dan in de laatste minuut voluit te gaan. Dat gebeurde dan ook, maar erg slim gespeeld van de tegenstander die Kenneth nog een straf kon aansmeren. Dus na geel komt rood en het einde voor Kenneth. Jammer was zeker dat Kenneth geen herkansing krijgt, want via deze weg zat er ook wel wat meer in.

Grote opwinding in deze reeks : Tom Van Herck wint van Ken Kennes in de finale. Yannick Wauters pakt brons .

Judo Club BUJIN Wilrijk