Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 11 Januari 2014 - Jeugdbeker Provincie Antwerpen

Deelnemers
-11
JotteMattijsAtdhe
-13
SietskeDewi

We schrijven zaterdag 11 januari, voormiddag U11 en 3 vertegenwoordigers van Bujin, namiddag 2 voor de U13.

Atdhe, Mattijs en Jotte zullen in deze volgorde aantreden, alle drie in een poule van 4, dus 3 maal kampen… wat leveren de nieuwe voornemns op ?

Atdhe staat er alsof hij er altijd heeft gestaan, valt voldoende aan en zet ook een mooie beenworp in die overgaat in een overtuigende Tai-Otoshi na slechts 3 seconden ! Voor de tweede wedstrijd moet hij iets meer uit de kast halen : Tai-Otoshi gevolgd door een feilloze houdgreep. In de derde wedstrijd toont hij ook dat je van voor naar achter kan werken en rondt af met een succesvolle O-Soto-Gari na luttele seconden, een verdiende eerste plaats !

Mattijs moet gelijkoplopend kampen in tijd dus het wordt wisselen van tatami voor de coach…
Hoewel hij genoeg verweer levert laat Mattijs zich in de eerste wedstrijd bijna verrassen, zijn doorzettingsvermogen en aanvalslust leveren hem het punt van de (terechte) beslissing op, hopelijk lukt het verder ook… Iets te weinig controle (2 armen !) en hij gaat er over met een mooie Koshi-Guruma (van de tegenstrever wel te verstaan). Aanval is de beste verdediging, maar als deze goed wordt gecounterd, ben je stevig in het nadeel ! Deze keer geen winst voor Mattijs, maar hij kan gaan rusten met een vierde plaats.

Jotte mag de voormiddag afronden en in de eerste wedstrijd verrast hij iedereen door zijn gedrevenheid ! Een mooi ingedraaide Koshi-Guruma (waza-ari) wordt gevolgd door een sluitende houdgreep : ippon ! In de tweede wedstrijd is hij nog in de roes van de overwinning en wordt zijn poging overgenomen door een doeltreffende Harai-Goshi. Dan maar de derde wedstrijd… daarin ontmoet hij de overmacht in deze poule en strand zo op zeker een verdiende derde plaats !

In de namiddag dagen alleen onze dames op : Sietske en Dewi.

De eerste wedstrijd is tegen Povo van Merksem, een getalenteerde judoka met snelle techniek, dat mocht Sietske duidelijk ondervinden. In de tweede wedstrijd wordt haar vechtlust beloond door een beslissingspunt ! Daarna komt ze uit tegen een meer ervaren (en oudere) Laura De Meulder uit Herenthout, na wat rechtstaande schermutselingen landt Sietske op de rug in houdgreep . Toch een verdiende derde plaats !

Dewi mag in haar poule slechts 2 maal kampen (poule van 3) en moet tegen 2 meer ervaren meisjes… In de eerste wedstrijd komt ze yuko voor met haar toch wel favoriete Tai-Otoshi, wat later belandt ze jammer genoeg in houdgreep… De tweede kamp is zeer "bewogen", de beide judoka's geven het beste van zichzelf, maar een ongelukkig toeval zorgt dat dewi in houdgreep (en er niet meer uit) sukkelt. Een 3de plaats, maar de volgende keer zit hier meer in !

Judo Club BUJIN Wilrijk