Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 30 Maart 2014 - Bekers der Kempen

Deelnemers
-11
AtdheWannesCathoJotte
-13
SietskeDewi

Alles heeft een traditie, maar stilstaan is achteruitgaan. De Beker der Kampen is daar een mooi voorbeeld van. Geluidssprekers van de jaren '80, fotokopiemachine in Herentals nog niet uitgevonden, laat staan een printer die werkt, om maar van te zwijgen over de score-borden en andere bordjes. Zomeruur of niet alles start op het winteruur ( dus met 1uur vertraging ). Poulle blijkbaar met de hand geschreven en niemand weet waar, hoe en wat. De luidsprekers blijken dan toch te werken en langs alle kanten weerklinken de namen van de judoka's die moeten starten.

De wedstrijden : U11
Ook Jotte is van de partij en dat maakt dat de vroege shift bestaat uit Atdhe, Wannes, Catho en Jotte.

Catho en Atdhe starten gelijktijdig, wel elk op een afzonderlijke mat. Gezien er 5 wedstrijdmatten liggen in rij is het lopen van de ene kant naar de andere kant. Gelukkig is er ook Twiggy bij om onze deelnemers te coachen.

Catho : 1e wedstrijd is gelijkoplopend maar Catho denkt enkel aan verdedigen en vergeet zelf aan te vallen. Gevolg : beetje voor het einde komt er toch een gelukte aanval van de tegenpartij met Ippon tot gevolg. 2e wedstrijd is van een ander kaliber. Catho maakt de meeste en mooiste aanvallen maar helaas kan ze niet scoren. Jammer want Catho had de overwinning bijna beet maar komt in Ne-Waza in een houdgreep terecht en geraakt er niet meer uit. 3e wedstrijd is opnieuw van korte duur. ( idem verloren door houdgreep ) Catho behaalt de 4e plaats

Adthe heeft waarschijnlijk te weinig geslapen. Eerste wedstrijd is vastpakken en ….. gesmeten worden door Ippon, totaal onverwacht en Adthe weet zelf niet wat hem overkomt. 2e en 3e wedstrijd heeft hij zijn lesje geleerd en wint vlot beide kampen met Ippon. Adthe eindigt op een 2e plaats.

De spring in 't veld van vandaag Jotte. 3 knappe wedstrijden, agressief met veel inzet en lef ,buigt een wazari- achterstand om naar Ippon in de laatste seconde. Jotte verliest één kamp maar wint twee spectaculaire wedstrijden en eindigt op de 2e plaats.

Wannes mag maar twee wedstrijden kampen ( poulle van 3 ). Een ijverige Wannes en hardwerkende judoka maar moet tot tweemaal toe de overwinning aan de tegenpartij overlaten. Wannes 3e plaats.

U13 : Dewi en Sietske.

Opnieuw gelijktijdig kampen ( uiterste matten ) en dit zonder Twiggy. De Coach heeft er eentje gemist, deze van Dewi . Beide meisjes doen hun best maar zijn te braaf. Ik heb wel in totaal van de 6 wedstrijden 2 goede kampen gezien ( elk 1 sterke partij ), maar zowel Sietske als Dewi kunnen deze maal geen enkele wedstrijd winnen. Dewi en Sietske eindigen op een 3de plaats. Met meer overtuiging in de wedstrijd en meer initiatief te nemen komt dat in Schoten wel goed.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk