Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 28 September 2014 - Mini Pot van Olen

Deelnemers
-11
MattijsJotteAtdhe
-13
Dewi

Het eerste tornooi voor onze U11 en U13 judoka's na de vakantie. Bij de U11 zijn er 3 deelnemers Adthe, Jotte en Mattijs, bij de U13 onze vast waarde Dewi.

U11 : Het is even wachten want onze 3 jongens U11 komen pas aan de beurt bij de tweede ronde. Natuurlijk zoals gewoonlijk ongeveer op eenzelfde moment en dus de coach ook een sportieve namiddag van de ene mat naar de andere.

Adthe kijkt verbaast op als hij het pouleblad ziet verschijnen, er staat namelijk een Engelse judoka op. Wij kunnen hem echter gerust stellen want we zien ook de andere clubgenoten van Rush Judo ( GB) kampen en moeten toch oordelen dat het geen superboys zijn maar wel goede judoka's. Adthe start meteen gretig , hij wint zijn eerste wedstrijd tegen een tegenstander waarvan hij reeds is verloren op een voorgaande tornooi, goed voor het vertrouwen. Hij wint al zijn volgende kampen, ook tegen de Engelse judoka met Ippon. Hij eindigt op de eerste plaats.

Jotte met mogelijk verboden middelen wegens een zware keelontsteking verliest eerste wedstrijd. Dus die antibiotica heeft geen meerwaarde op prestatievermogen. Tweede wedstrijd neemt Jotte wel voor zijn rekening met een wondermooie Ippon, zelfs te zien op Bujins face-book pagina. Zijn laatste wedstrijd kampt hij moedig maar verliest helaas deze wedstrijd. Jotte eindigt op de 3e plaats.

Mattijs start goed, valt gedreven aan maar laat zich wel vangen op de grond ( iets wat zeker te voorkomen was ) en komt in een houdgreep terecht. Tweede kamp is zijn beste kamp tegen een sterke tegenstander is het steeds Mattijs die voor de aanval kiest, helaas kan hij de wedstrijd niet afmaken en verliest met een tegen score. Laatste wedstrijd is opnieuw een goede wedstrijd maar hier beslist de scheidrechter dat Mattijs de verliezer is. Jammer voor Mattijs en voor de toeschouwers onbegrijpelijk. Mattijs eindigt op de 4e plaats.

U13 : Dewi als enigste deelnemer bij deze groep. Eerste wedstrijd is van zeer korte duur, Dewi maakt aanvalsfout en dat wordt meteen afgestraft door de tegenstander. Tweede kamp is zeer verdienstelijk en derde wedstrijd kan Dewi zelfs waza-ari scoren. Echter beide wedstrijden worden verloren. Dewi eindigt op de 4e plaats.

Patrick

Judo Club BUJIN Wilrijk