Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 30 November 2014 - Oud-Turnhout pupillen en miniemen

Deelnemers
-11
MattijsAtdhe
-13
Dewi

Het voorlaatste tornooi voor de U11 en U13 judoka's van dit jaar. We sluiten af in schoonheid met ons eigen tornooi op Zondag 7 december in Merksem met ITA4KIDS. Bujin is vertegenwoordigd slechts met 3 deelnemers, Atdhe, Matthijs bij de U11 en Dewi bij de U13.
Atdhe zit in poule 5 en Matthijs in poule 7 en we hebben veel geluk want ze kampen op eenzelfde mat ( poule 5-6-7-8 gaan door op mat 2 ). Dat is een luxe voor coach en supporters en goed voor het moraal van de judoka's.
Atdhe wint overtuigend zijn 3 kampen met Ippon, zijn14e overwinning op rij. Hij eindigt op de eerste plaats.
Matthijs verliest zijn eerste en tweede kamp pas in de derde wedstrijd zien wij een strijdende Matthijs die ook verdiend met waza-ari op voorsprong komt maar wat later in de wedstrijd een Ippon moet incasseren. Jammer hier zat meer in. Matthijs eindigt op de 4e plaats.
In de namiddag is het de beurt aan Dewi.
Na haar deelname met de Antwerpse ploeg heeft Dewi een andere aanpak gevonden bij haar wedstrijden. Zij kiest resoluut voor de aanval en domineert met een goede kumi-kata. Ook in het grondgevecht is er veel progressie. Het resultaat is dan ook merkbaar met vandaag twee verdiende overwinningen tegen moeilijke tegenstanders. Enkel verlies tegen een Nederlandse judoka maar ook met een prima wedstrijd. Veel goeds gezien en hopelijk kan ze volgend jaar als laatste jaars U13 wel eens heel hoog eindigen in het klassement van de jeugdbeker. Dewi eindigt op de 2e plaats

Judo Club BUJIN Wilrijk