Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 11 Januari 2015 - Jeugdbeker Provincie Antwerpen

Deelnemers
-13
DewiCathoMattijsWannesJotteAtdhe

Oud Turnhout de openingswedstrijd van 2015

Het is inderdaad een tijdje geleden maar enkele judoka's hebben goede voornemens en op het eerste tornooi in 2015 is Bujin Wilrijk vertegenwoordigd met 6 judoka's.
Eigenlijk waren er zeven ingeschreven maar Thomas moest verstek geven wegens ziekte. Zes judoka's in dezelfde leeftijdsdoelgroep U13. ( meer dan een halve voetbalploeg )

De wedstrijden :

Er lagen slechts twee wedstrijdmatten, maar er waren ook niet veel deelnemers, en voor de coach is dan de afstand tussen deze twee matten makkelijk te overbruggen .
Voor Dewi is het haar laatste jaar bij de U13, zij heeft al heel wat ervaring en veel van haar vroegere tegenstanders zitten nu bij de U15. Dewi wint al haar wedstrijden, zelfs tegen meisjes die een pak groter , ze weet hoe ze die nu de baas kan.

Al de andere deelnemers doen de walk-over van U11 naar U13. Het grote verschil zit hem in de aanvang van de wedstrijd. De judoka's staan uit elkaar en moeten nu zelf initiatief nemen om de tegenstander op een goede manier ( Kumi-kata ) te kunnen vastgrijpen. Enkele zijn te onstuimig andere dan weer te braaf met alle gevolgen van dien. Wij zullen zeker in de volgende lessen hierop extra oefenen.

Adthe zet zijn overwinningsreeks van 2014 verder, hij wint vlot 3 maal met Ippon en eindigt ook op de eerste plaats.

Catho zit als enigste in een poule met 3 zij kan slechts twee keer vechten. Catho verliest twee kampen. Judo is zeker een meisjessport maar dan moet je ook met meer lef en zelf ook meer durven aanvallen. Volgende keer beter. Catho eindigt op een 3e plaats

Mattijs verliest ook 3 wedstrijden. Hij scoort wel waza-ari en staat op voorsprong in zijn 2e kamp. Bij de U13 duurt ook een wedstrijd 2 minuten in plaats van 1min.30 sec. en dus moet de concentratie blijven worden behouden tot het einde. Jammer want Mattijs leverde een goed gevecht in deze 2e kamp. Hij eindigt op een 4e plaats.

Jotte is wel alert en wint zijn laatste kamp met een houdgreep, verliest ook twee kampen maar met heel wat weerwerk van Jotte die eindigt op een 3e plaats.

Wannes moet helaas als laatste aan de slag, gelukkig kon hij al de overige wedstrijden mee volgen van zijn team en mij lijkt dat hij ooit wel eens een goede coach zou worden. Wel erg sympathiek want ook Wannes kon nog rekenen op morele steun van zowel ouders als van reeds gemedailleerde judoka's. Aan inzet zal het niet ontbreken, Wannes vecht als een tijger maar kan zijn prooien niet bedwingen. Wannes vecht de allerlaatste kamp van het tornooi, het was een mooie judokamp. Wannes eindigt op de 4e plaats.

Judo Club BUJIN Wilrijk