Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zaterdag 31 Januari 2015 - Ontmoeting Herenthout

Deelnemers
-11
ThomasSamuel
-13
DewiCathoFuatJotte

Een beetje onverwacht maar dit tornooi gaat door op een zaterdag. Bujin zet de lijn verder met een ruime delegatie van Bujin deelnemers, opnieuw komen er zes judoka's aan de start. Drie nieuwe gezichten nemen voor de eerste keer mee deel aan een tornooi.

Bij de U11 zijn dit Thomas en Samuel. Dit is toch net wat anders dan een Joepie ontmoeting en zowel Thomas en Samuel verliezen hun twee eerste kampen. Thomas kan wel scoren in zijn tweede kamp maar moet zijn voorsprong inleveren na 1minuut. Toch gaat het elke kamp beter voor Thomas die dan ook terecht de laatste wedstrijd kan winnen. Samuel geeft een goede indruk in de tweede kamp maar ook in de derde is zijn concentratie zoek en verliest ook deze kamp. Thomas eindigt op een 3e plaats en Samuel op de 4e plaats. Volgende keer met meer vertrouwen kampen.

Ook bij de U13 een eerste deelname voor Fuat die als enigste in een poule van 5 zit, dus 4 keer kan hij vechten. Dat gaat ook in crescendo, verlies na enkele seconde in de eerste wedstrijd, 1 minuut weerwerk in de 2de wedstrijd. Volle wedstrijdduur en score in de 3e wedstrijd en volle winst in de vierde wedstrijd, van een diesel gesproken. Fuat eindigt knap op de 4e plaats ( poule van 5)

Jotte vecht twee zeer verdienstelijke kampen, kan ook score maar helaas verliest hij deze twee kampen. Laat zeer aanvallende en gevarieerde judo zien en geloof zeker dat er volgende keer overwinningen in zitten. Laatste kamp is minder misschien teveel energie zonder resultaat gestoken in de 2 vorige wedstrijden. We vergeten die laatste kamp. Jotte eindigt op de 4de plaats.

Dan onze dames, die dit maal moesten wachten tot bijna het einde want de jongens wedstrijden waren eerst aan de beurt.

Catho zien we tweemaal verliezen maar ditmaal heeft ze wel degelijk weerwerk laten zien. Ook enkele aanvallen van Catho hebben we genoteerd, nu blijven in geloven en verbeteren dan komt het goed. Catho eindigt op de 3e plaats.

Dewi start super met een mooie snelle overname en een loepzuivere Ippon. In de tweede wedstrijd is Dewi opnieuw de baas, tegenstander krijgt straf voor " niet aanvallen ". Echter moet Dewi beetje gas terug nemen en dat is het moment waarop de tegenstander ten volle kan profiteren. Op een stilstaande fase komt de tegenstander een goede worp in en Dewi gaat erover. In de derde wedstrijd opnieuw Dewi die de wedstrijd domineert en ditmaal wel mooi afmaakt met een mooie Ippon. Dewi eindigt op de 2e plaats.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk