Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 29 Maart 2015 - Bekers der Kempen

Deelnemers
-13
FuatAtdheDewiMattijsCatho

Er zijn geen deelnemers ingeschreven voor de U11 wedstrijden bij de Beker der Kempen op zondag 28 maart. Met een uur minder slaap wegens de omschakeling naar het zomeruur valt dit dus mee dat er geen deelnemers zijn voor in de vroege morgen. Echter is er geen rekening gehouden met onze tijdopneemster in wording, Chaja die stage loopt op verschillende wedstrijden o.a. de wedstrijden in Herentals. Dus toch vroeg op om Chaja een lift te geven naar Herentals. Ik heb dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt in de voormiddag om nog het één en ander te bekijken voor het aankomende Ippon Trophy evenement.

In de namiddag verschijnen er 5 deelnemers, Jotte heeft zich ziek gemeld met koorts en keelpijn. Er zijn 4 wedstrijdmatten dus een luxe, enkel moeilijk te volgen voor één coach want elke judoka's kampt op een andere mat.

Mat 1 : Catho en Mattijs ( 4e plaats )
Mat 2 : Atdhe ( 1e plaats )
Mat 3 : Fuat ( 2e plaats )
Mat 4 : Dewi ( 3e plaats )

Catho bijt de spits af en verliest 2 maal ( kumi-kata, aanval van de tegenstander en in houdgreep, dit alles binnen de 15 seconden ). Er wordt een ernstig woordje gesproken en dat helpt want in de laatste wedstrijd zien we de andere kant van Catho. Gedreven en meer aanvallende bewegingen, kortom zoals het moet. Jammer maar deze wedstrijd wordt ook verloren maar er was inzet en judobeleving. Catho 4e plaats
Op dezelfde mat start Mattijs. Pech voor Mattijs want na enkele seconden wordt hij plat op zijn rug gegooid door zijn judovriend uit Mortsel. Een mooie Ippon voor de tegenstander maar Mattijs komt zwaar neer en blijft ook liggen ( lucht uit de longen en ademsnood, een typisch kenmerk bij een perfecte uitgevoerde techniek ). Er is echter meer aan de hand en Mattijs wordt aangeraden om voor verder onderzoek toch even naar de spoed te gaan ( Mattijs klaagt van pijn in de rug )

Adthe wint zijn drie kampen al is het meer door inzet en agressief werk dan met judotechniek zeker voor verbetering vatbaar maar met 3 keer winst eindigt hij op de 1e plaats.

Fuat verliest ondanks wel tegenstand zijn eerste kamp. Herpakt zich in de tweede kamp met goede judo en wint verdiend deze wedstrijd. In de 3e kamp maakt hij het uit in amper 6 seconden met een overname die Ippon oplevert. Knap werk en een mooi 2e plaats.

Dewi verliest eerste kamp. Wint vlotjes de tweede kamp en nadien krijgen we een mooie partij judo te zien, waarbij Dewi wint met waza-ari. Dan denk je 2x winst dus een 2e plaats maar niets is minder waar. Gezien er drie judoka's 2 kampen hebben gewonnen zijn het de punten scores die de einduitslag beïnvloeden. Dewi eindigt op de 3e plaats.

P.H.


Foto's

Judo Club BUJIN Wilrijk