Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 31 Mei 2015 - Ontmoeting Schoten

Deelnemers
-11
DarioJulieThomas
-13
AtdheFuatDewi

Einde van het eerste hoofdstuk.

De competitie eindigt voor de grote zomervakantie met de ontmoeting U11&U13 in Schoten. Zes Bujin krijgers waren aanwezig, 3 in de voormiddag en 3 in de namiddag. In de voormiddag krijg ik assistentie van Chaja die nauwkeurig het verloop van alle wedstrijden goed opvolgt

U11

Met de vraag die iedereen stelt na het eerste optrede van Julie, kan zij opnieuw voor een stunt zorgen ? Het antwoord is heel simpel, ja zij kan dat want met 2 overwinningen behaalt zij opnieuw een eerste plaats.

Thomas die op een vorig tornooi geen enkele wedstrijd kon winnen maar toch goed voor de dag kwam bewijst dat hij zeker progressie maakt. Hij wint 2 wedstrijden. Tegen de judoka van Mortsel is hij kansloos. Een 2e plaats is dik verdiend.

Dario kampt zeer goed, moet tot tweemaal toe de beslissing van de scheidrechter afwachten na de reglementaire tijd en tweemaal gaat de overwinning naar de andere judoka. Toch zeer vreemde beslissingen, zeker in de tweede kamp. Derde keer is de goede keer en Dario wint knap met Ippon. Gezien er eigenlijke3 judoka's zijn met allen 1 overwinning telt de onderlinge confrontaties en het aantal behaalde punten. Met een specialiste ( Chaja ) nu ter plaatste vernemen we dat Dario ook eindigt op een 2e plaats.

U13

Fuat vandaag in een " winning day ". Drie knappe kampen met mooie technieken en veel ijver in elke wedstrijd levert hem een eerste plaats op.

Atdhe komt uit tegen de huidige leider in de jeugdbeker en ondergaat de wet van de sterkste. Meteen terug met twee voetjes in de werkelijkheid. Een goede tweede kamp die hij wint met Ippon. Derde kamp is ook geen eenvoudige opdracht, deze is tegen de Youngster van Merksem. Een spannende kamp en voordeel voor Merksem maar onverwachts zet Atdhe een mooie worp in met Ippon tot gevolg. Atdhe eindigt op de 2e plaats.

Dewi wint 2 wedstrijden. Laatste wedstrijd is tegen een bekende en Dewi wil eindigen in schoonheid met mogelijk ook een 1e plaats. Maar reeds bij de eerste kumi-kata loopt het mis. De tegenstander zet een mooi Uchi-Mata beweging in en Dewi gaat erover. Dit was de kortste wedstrijd. Dewi eindigt op de 2e plaats.

Een mooi eindresultaat voor J.C.Bujin met 2x 1e plaats en 4x 2E plaats

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk