Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Zondag 26 April 2015 - Prijs der Noorderkempen

Deelnemers
-11
DarioJulie
-13
FuatDewiAtdheJotte

Tweede wedstrijddag zondag 26 April

Twee nieuwe judoka's ( U11) die voor de eerste keer aanwezig zijn: Julie en Dario

Julie onze " spring in 't veld " letterlijk en figuurlijk dan, dwarrelt over de judomat maar doet er alles aan om zoveel mogelijk aan te vallen en uit te proberen en dat heeft ( beetje tegen de judowetten in ) wel resultaat. De eerste en ook de tweede wedstrijd wint zij op deze manier. Ik leg als coach toch de nadruk dat springen gevaarlijk is en dat een goede kumi-kata ook belangrijk is. Julie heeft dat goed onthouden en wonder boven wonder wint Julie ook de laatste kamp. 3 op een rij wat Goud oplevert en dat voor een eerste deelname dat kan tellen.

Ook Dario start met veel ambitie en wint zijn eerste kamp. In de tweede en ook derde kamp zien we een zeer moedige Dario die onder het waakzaam oog van Chaja echt twee goede kampen afwerkt ondanks 2 maal met verlies. Dario eindigt op de 3e plaats.

Onze U13 team met Jotte, Fuat, Dewi en Atdhe

Dewi verliest de openingswedstrijd, maar met 2 mooie overwinningen nadien eindigt Dewi op de 2e plaats.

Ook Fuat evenaart het scenario van Dewi met verlies in de openingswedstrijd en met 2x winst wat resulteert in een verdiende 2e plaats.

Atdhe pakt vandaag letterlijk en figuurlijk en pak " gele kaarten ", steeds om de aanval te ontwijken of om foutief op de knieŽn te gaan neerzitten bij een aanval van de tegenstander. Hier is werk aan de winkel want ondanks technische goede judo van Atdhe mag dit op termijn geen struikelblok worden. Atdhe kan in twee wedstrijden deze foutjes wel goed maken door zelf te scoren met Ippons. Helaas in de laatste kamp verliest Atdhe de wedstrijden door deze strafpunten. Ook Atdhe eindigt op de 2e plaats.

Enkel Jotte, alhoewel hij voor mij ook een 2e plaats verdient kan hij zijn wedstrijden niet "af " maken en komt niet tot scoren. Hij zit dan ook niet in een eenvoudige poule met buitenlandse deelnemers maar kampt voor wat hij waard is. Puike inzet jammer maar helaas met 3 verloren wedstrijden. Jotte eindigt op een 4e plaats.

P.H.

Judo Club BUJIN Wilrijk