Wedstrijdverslagen

Klik hier voor alle wedstrijden

Maandag 28 Mei 2007 - Hoevenen pupillen en miniemen

Deelnemers
-11
DanteJeroenLucieNathanYaro
-13
AnkeElliottJensOnno

De ochtendstond heeft goud in de mond …
Alvast weer een fijne delegatie die richting Hoevenen reed (of was het Hoboken …?)
De twee wedstrijdtatami’s gaven aan dat er geen overhoop aan volk werd verwacht, … maar het hoeft niet altijd kwantiteit te zijn, kwaliteit was er zeker. En niet alleen nationaal ; ook enkele noorderburen waren afgezakt om het tornooi wat internationale allure te geven.

Dan toch maar eerst de weging : pupillen met Lucie, Yaro, Nathan, Jeroen en Dante (even van licht naar iets minder pluim). Bij de speurtochten naar de respectievelijke poules was Nathan spoorloos. Hij was nog net op de valreep ingeschreven en verving Yarni die afhaakte, maar niet te vinden … tot coach Eddie even te rade ging aan de centrale tafel … Nathan was maar ineens bij de miniemen ingeschreven. ..
U zag het al : namen als Almanzor en Harutium gaan ons parten spelen in de toekomst : het Oost-europese Judo is anders dan het Japanse … Veel technieken werden ontleend aan de Sambo (een Russische worstelvorm) waardoor kracht zeker belangrijk wordt. Als je beelden ziet van het EK merk je deze evolutie. Zeker een kentering om in de gaten te houden.

En voor dezen die er NIET bij waren : ze hadden ongelijk : de laatste medailles werden namelijk uitgereikt door “Fabian” van de reeks “het Huis Anubis” … je ziet het Judo is en blijft “verrassend” tof !

Ga jij de volgende uitdaging aan ?

Bedankt aan alle judoka’s (en een verdiende proficiat), ouders, sympathisanten en coaches van dienst !

Uw (late) verslaggever ter plaatse,

bART

Judo Club BUJIN Wilrijk